Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Εργασία προς βοήθεια

΄Ενα σημαντικό στοιχείο της πνευματικής ζωής και αρκετά παρεξηγημένο, είναι η εργασία για τη βοήθεια αδελφών ανθρώπων/όντων (ή αλλιώς seva στα ινδικά). Λέω παρεξηγημένο γιατί πολύ συχνά οι άνθρωποι βοηθούν όταν δεν πρέπει και ακόμα συχνότερα φεύγουν όταν πραγματικά η βοήθειά τους χρειάζεται. Ειδικά όσοι ασχολούνται με μεταφυσική, στην αρχή της πορείας τους προσπαθούν να πείσουν άλλους που λένε ότι δεν πιστεύουν σε αυτά. Αυτό μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα γιατί ο αφώτιστος θα προσκολληθεί περισσότερο στην άρνησή του αν δεν του αρέσουν αυτά που ακούει, γιατί η αλήθεια βάζει τον άνθρωπο σε αφύπνιση η οποία με τη σειρά της θα βάλει κάποιον να εργαστεί. Και ΔΕΝ είναι όλοι έτοιμοι να μπουν σε συνειδητή πνευματική πορεία για διάφορους λόγους, όπως π.χ. μπορεί να πρέπει να μείνουν ακόμα με τα "πέπλα" ούτως ώστε να λύσουν κάποια χρέη-κάρμα, ή μπορεί και η φυσιολογία τους να μην είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί νέους κραδασμούς υψηλότερους, ή να υπάρχει κάποιος λόγος που μόνο ο Δημιουργός γνωρίζει. Εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε την επιλογή του άλλου και να μην τον ταΐσουμε φαΐ που δεν θέλει. Από την άλλη βέβαια, η προσωπικότητα κάποιου μπορεί να αντιδρά στις αλήθειες αλλά η ψυχή του να ακούει και να διδάσκεται.

Πρέπει να μάθουμε να βοηθούμε όταν πρέπει και όχι συνέχεια ή καθόλου. Ούτε να γινόμαστε θύματα αλλά ούτε σκληρόκαρδοι και αδιάφοροι. Ο πολεμιστής του Πνεύματος αναλαμβάνει ευθύνες αν και ξέρει ότι δεν ευθύνεται για τίποτα. Είναι πάντα σε ετοιμότητα. Η λέξη βαρεμάρα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του.

Αυτά όλα θα έρθουν σαν αποτέλεσμα της αφύπνισης των ενεργειών του σώματός μας, μέσα από τη προσευχή/διαλογισμό, τη σωστή διατροφή και την ανυψωμένη σε πράξεις καθημερινότητά μας.


1 σχόλιο:

subatomic είπε...

Σε ευχαριστώωωωω
είσαι υπέροχη!!!

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)