Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Ηλιακή ζωή

"Ο Δρόμος του Ηλίου απαιτεί αγνή σκέψη, αγνή διάθεση, αγνή έμπνευση, αγνή λειτουργία ζωής. Αγνότητα σημαίνει δύναμη, καθώς το αγνό κρύβει τη θεϊκή ενέργεια μέσα του. Οι σπίθες του Ηλίου ζητούν αγνότητα για να μείνουν στο πεδίο."

*********************************

Η πνευματικότητα είναι δρόμος Ηλιακός, Χριστικός, (στα πρώτα χριστιανικά χρόνια τον Χριστό τον απεικόνιζαν σαν τον Ήλιο, αντικατέστησε τον Απόλλωνα) δρόμος συνειδητότητας. Σε αντίθεση με το Σεληνιακό μονοπάτι που είναι αυτό του βαμπιρισμού, της αυτόματης-ρομποτικής ζωής, χωρίς ψυχή, ζωή και δημιουργικότητα, απλά ζωώδης ενστικτώδης ύπαρξη, ζωή του όχλου. (Σημ. κάποτε η Σελήνη θα διαλυθεί ή θα φύγει απ' την τροχιά της γης, όπως μας πληροφορούν διάφοροι μύστες).

Ηλιακή ζωή σημαίνει ζωή με έμπνευση, χαρά, δημιουργικότητα και συνεχή δράση, αντίθετα με τη Σεληνιακή που είναι αδρανής και επαναλαμβανόμενη. Με την Ηλιακή πνευματική ζωή, το άτομο σιγά-σιγά γίνεται αυτόφωτο και όχι ετερόφωτο βαμπίρ. Το μυστικό στην Ηλιακή ζωή, είναι η αγνότητα. Όσο πιο αγνή είναι μια ενέργεια ή μια σκέψη, τόσο πιο δυνατή είναι, τόσο πιο δυναμικό φορτίο κουβαλά. Οι άνθρωποι απορρίπτουν τις θεϊκές ενέργειες, γιατί το πεδίο τους δεν είναι αγνό. Όσο περισσότερη αγνότητα υπάρχει, τόσο περισσότερες θεϊκές ενέργειες και συνειδητότητα μπορεί να χωρέσει το άτομο. Και η αγνότητα φυσικά είναι κάτι που αναπτύσσεται με την προσπάθεια και τις χαρούμενες απαρνήσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)