Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Η θετική σκέψη και η επίδρασή της στην πνευματική και φυσική υγεία

Όταν μιλάμε για σκέψη στο πνευματικό επίπεδο, εννοούμε ενεργειακή εκπόρευση, και όχι μόνο μια διανοητικά δομημένη φράση. Τέτοιες εκπορεύσεις εξαπολύουμε κι εκπέμπουμε πολύ συχνά, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Στην περίπτωση μιας θετικής, χαρούμενης σκέψης, ομορφαίνουμε το ενεργειακό μας πεδίο, ενώ αντίθετα με τις αρνητικές σκέψεις-εκπορεύσεις, μολύνουμε το πεδίο μας, αφού, ότι εκπέμπουμε το βιώνουμε τελικά σαν δική μας ατμόσφαιρα. Έτσι, με την αρνητική ή θετική σκέψη στην καθημερινότητα, αρρωσταίνουμε ή θεραπεύουμε τον εαυτό μας, αφού οι ασθένειες ξεκινούν από τέτοιες εκπορεύσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να καθαρίζουμε όλες αυτές τις ενέργειες και σκεπτομορφές που ασυνείδητα ή πιο συνειδητά δημιουργούμε. Τα όπλα γι’αυτή τη κάθαρση είναι ο διαλογισμός και η προσευχή. Ο διαλογισμός επιφέρει ισορροπία, γαλήνη και αποστασιοποίηση απ’τα γεγονότα, ενώ η προσευχή εξαγνίζει και εξυψώνει.

Απ’την άλλη, είναι αναγκαία η ανάπτυξη της εγρήγορσης στην καθημερινότητα, ώστε να συνειδητοποιούμε τις στιγμές εκείνες που αφηνόμαστε να λειτουργούμε αρνητικά, με σκέψεις καταστροφικές ή αυτοκαταστροφικές. Σκέψεις απογοήτευσης, θλίψης, κακομοιριάς, θυμού, απληστίας, εκδικητικότητας και έλλειψης αυτοπεποίθησης, δηλαδή σκέψεις χωρίς αυτοσεβασμό, είναι συχνά τόσο βαθιά ριζωμένες και τις λειτουργούμε τόσο αυτόματα που δεν τις παρατηρούμε πια και τις νιώθουμε σαν ‘φυσικές’. Όμως η φυσική μας κατάσταση είναι αυτή της Ομορφιάς και Χαράς, ενώ τα υπόλοιπα είναι επίπλαστα ‘κελύφη’, τα οποία πολλές φορές είναι κληρονομημένα απ’το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, και τα οποία δημιουργούν ‘μαύρες τρύπες’ στην ενεργειακή φυσιολογία μας, απ’όπου διαρρέει η ενέργεια κι η ζωτικότητα.

Το να γίνει κανείς θετικός σημαίνει να γίνει σαν ένας ήλιος που λάμπει, να ενεργοποιήσει δηλαδή τον εαυτό του ξανά στη Χαρά και Ομορφιά, στην Απλότητα και στο πηγαίο δόσιμο του εαυτού στη ζωή. Ο εχθρός στο δρόμο αυτό είναι η αδράνεια και η παράδοση στην αρνητικότητα, ενώ ο φίλος στην πορεία μας είναι ο συνεχής, ζωηρός και έξυπνος αγώνας προς περισσότερη συνειδητότητα και δημιουργία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)