Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Απελευθέρωση μέσα απ'το περιορισμό

Αυτό που όλοι ψάχνουν είναι η Ευτυχία, η Χαρά, η Ευδαιμονία. Πως μπορεί να τα βιώσει αυτά ένας άνθρωπος? Η Επιστήμη του Πνεύματος έχει κάποιους Νόμους που αν τους ακολουθήσουμε θα κατακτήσουμε αυτά που επιθυμούμε.

Για να βιώσει κανείς την Ευτυχία πρέπει να δομήσει τη φυσιολογία του κατάλληλα. Να κάνει το δοχείο του στεγανό ώστε να μην διαφεύγει το Νερό της Ζωής, οι ενέργειες. Ένα ποτάμι για να φτάσει το νερό του στη θάλλασα πρέπει να έχει όχθες, αλλιώς μπορεί να μην φτάσει ποτέ. Έτσι κι ο άνθρωπος πρέπει να εφαρμόζει κάποιες πειθαρχίες στη καθημερινότητά του ώστε να μην του διαφεύγουν οι ενέργειές του από δω κι από κει και καταλήγει να νιώθει κακόκεφος, άδειος, απογοητευμένος, δυστυχής. Με άλλα λόγια η ευτυχία είναι εκεί για μας αλλά εμείς την αφήνουμε και διαρρέει με τον καθημερινό άρρωστο τρόπο ζωής, σκέψης και λειτουργίας.

Ας είναι η στάση μας προς τη ζωή ενεργητική/θετική και όχι παθητική/αρνητική. Η θετικότητα είναι η ασπίδα προστασίας από κάθε τι, μέχρι και από μαγείες, αρνητικές ενέργειες και αυτό που λέμε μάτιασμα. Για να πάρει κάποιος αρνητικές ενέργειες πρέπει να έχει τις ανάλογες πόρτες ανοιχτές. Οι πόρτες αυτές είναι ανοιχτές όταν είμαστε παθητικοί, έχουμε αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα, όταν αφηνόμαστε δηλαδή. Και τότε λειτουργεί ο Νόμος της έλξης των ομοίων που λέει ότι αυτό που εκπέμπει κανείς αυτό θα λάβει. Αρνητικότητα εκπέμπεται, αρνητικότητα θα έρθει, θετικότητα εκπέμπεται θετικότητα θα έρθει. Ο πνευματικός άνθρωπος λέγεται και πολεμιστής του Πνεύματος γιατί ακριβώς πολεμάει το "άφημα", τη τεμπελιά, τη στασιμότητα, το θάνατο δηλαδή. ΄Οταν αισθανθεί άρνηση, απογοήτευση, θυμό, κακία και άλλα αρνητικά, δεν χάνει καιρό, δεν αφήνεται αλλά μπαίνει στη διαδικασία της κάθαρσης και της εξύψωσης μέσα στο διαλογισμό/προσευχή και εξαγιάζει αυτά που τον απασχολούν, τα ανυψώνει. Ο σκοπός του διαλογισμού δεν είναι να μπούμε σε μια λήθη ή έναν ύπνο για να ξεχάσουμε τα βάσανά μας αλλά να ανυψώσουμε τους κραδασμούς αυτούς κι έτσι να απελευθερωθούμε. Οι τελετουργίες και οι προσευχές αυτή τη λειτουργικότητα έχουν, να βάζουν τον άνθρωπο μέσα απ'την επανάληψη θείων και άγιων λέξεων και Ονομάτων σε μια ανώτερη συχνότητα όπου εκεί οι χαμηλότεροι κραδασμοί και αρνητικότητες που είχαμε συσσωρεύσει στη καθημερινότητα διαλύονται.

Γι'αυτό μην χάνετε χρόνο αν δεν είστε χαρούμενοι αλλά μπείτε στη διαδικασία της κάθαρσης. Η αναζήτηση της ευτυχίας και της ευδαιμονίας στα εξωτερικά υλικά πράγματα είναι μάταιη, δεν βγάζει πουθενά, αντιθέτως φέρνει μεγαλύτερες έγνοιες και μπερδέματα και άντε να ξεμπερδευτεί κανείς... Όμως η Χαρά βρίσκεται στην Απλότητα.

Αντιμετωπίστε τους φόβους σας! Δείτε τους κατάματα και με πίστη και θα διαπιστώσετε πόσο ψεύτικοι είναι.

Ή φόβος θα υπάρχει ή Αγάπη. Ο φόβος δημιουργεί κενά στα ενεργειακά πεδία, ανοίγουμε πόρτες όπως είπαμε πριν και από εκεί εισέρχονται κι άλλα σκουπίδια. Γι'αυτό μην αφήνεστε σε φόβους και ανασφάλειες αλλά αγωνιστείτε για την Ευτυχία σας, την αξίζετε! Η θετικότητα στο νου και στη καρδιά κάνει το πεδίο μας συμπαγές σε αντίθεση με την αμφιβολία και το φόβο.

Αξίζω την αγάπη. Μια θετική υποβολή που πρέπει να λέμε καθημερινά.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται η Απελευθέρωση έρχεται μές'απ'το περιορισμό. Ας βάλουμε κι εμείς όχθες στο ποτάμι μας, όχι με την πλήρη απάρνηση των γήινων πραγμάτων αλλά με την εξύψωση των συνηθειών μας σε ανώτερες (συνήθειες του σώματος τροφή κλπ αλλά και του νου και της καρδιάς, τρόπος σκέψης συναισθήματα) και η άφιξη στη θάλασσα γίνεται όλο πιο κοντινή και σίγουρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)