Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Στο κυνήγι του good feeling – μια νέα μορφή υλισμού

Στην εποχή μας οι περισσότεροι δεν έχουμε πλέον άμεσο φόβο επιβίωσης όπως είχαν οι προηγούμενες γενιές. Το κυνήγι του βιοπορισμού στις δυτικές κοινωνίες έχει μεταφερθεί σε άλλο επίπεδο, σε ψυχολογικό, συναισθηματικό, ενεργειακό βιοπορισμό. Όλοι κυνηγάμε λίγο good feeling, μέσα από παρέες που κάνουν χαβαλέ, μέσα από τις ερωτικές σχέσεις, τη μουσική, τα drugs, το σινεμά, τα video games, τα αποκτήματα, τη φήμη κ.ο.κ. Έχουμε γίνει δηλαδή ενεργειακοί ζητιάνοι. Κανείς δεν μας έμαθε ότι το good feeling, ή μάλλον η ευδαιμονία, είναι η φυσική μας κατάσταση. Αρκεί να εξαγνιστούμε.

Πως έρχεται ο εξαγνισμός; Όταν απεκδυθούμε όσα κρύβουν το πυρ της ευδαιμονίας: εγωισμοί, βαριές ενέργειες, αδράνειες, σκοτάδια του νου και του πεδίου μας, αρνήσεις, βαμπιρισμοί, κακίες, ανασφάλειες, φόβοι, σύγχυση, με λίγα λόγια τη συνολική μόλυνση που κουβαλάμε. Όταν χάσουμε τον εαυτό μας θα κερδίσουμε τον Εαυτό. Αρκεί να αποσυρθούμε στο εσωτερικό μας Κέντρο, στην πρωταρχική αίσθηση της Ενότητας που όλοι έχουμε βιώσει έστω για λίγο αφού από εκεί προερχόμαστε, και που όλοι ασυνείδητα ψάχνουμε. Άλλωστε με όλες αυτές τις καταστροφικές συνήθειες, το κάπνισμα, το πολύ φαγητό και χίλιους ακόμα δυο τρόπους βαμπιρισμού (μια μικρή λίστα με τους τρόπους που συνήθως βαμπιρίζουμε είναι εδώ: http://www.geocities.com/elenastral/vampirism.htm) , ασυνείδητα προσπαθούμε να βιώσουμε την Ενότητα, την πλήρωση, την Ολότητα που έχουμε χάσει και που όμως είναι κοντύτερα απ’ οτιδήποτε άλλο στο κόσμο.

Το παράδοξο είναι ότι η χαρά, η ευδαιμονία και το good feeling έρχονται όταν σταματούμε να τα ψάχνουμε, όταν μείνουμε ‘ακίνητοι’ αλλά ταυτόχρονα ζωντανοί και συνειδητοί με τον εαυτό μας. Αυτή άλλωστε είναι η αξία του σωστού διαλογισμού, που φέρνει την απέκδυση των πέπλων και των τεχνητών δημιουργημάτων του νου που έχουν καλύψει το φως και την Χαρά της ψυχής μας.

Η εξωτερική ζωή δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, να κάνουμε σχέσεις, να απολαμβάνουμε τα δώρα της γης και των ανθρώπων. Απλά το focus μας θα αλλάξει: από παθητικοί βαμπιριστές που είναι εξαρτημένοι από τις εξωτερικές καταστάσεις και που περιμένουν έναν άνθρωπο, χρήματα, επιτυχία, απολαύσεις κλπ να τους πληρώσει και να τους λυτρώσει, γινόμαστε οι ενεργητικοί δότες της ζωής που δεν περιμένουν τίποτα γιατί είναι τόσο απασχολημένοι με το να δίνουν, να δημιουργούν, να κάνουν και να είναι. Γι’ αυτό αποσυρόμαστε κάθε μέρα μία ώρα στον εσωτερικό μας Ναό, ώστε να Κοινωνήσουμε τον Ήλιο που βρίσκεται στο Κέντρο του είναι μας, που μας καθαρίζει από μολύνσεις του νου και ανασφάλειες, και μας καθιστά Ηλιακούς, ενεργητικούς, Χριστικούς ανθρώπους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)