Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Θεϊκή προσωπικότητα

Η Θέωση είναι το αναπόφευκτο πεπρωμένο όλων μας. Όσο πιο γρήγορα και εύκολα κανείς επιτρέψει το Θείο στοιχείο να λειτουργήσει μέσα του, τόσο πιο απλά και όμορφα γίνονται τα πράγματα στη ζωή του. Όπως λέει κι ένας Γέροντας, "δεν είμαστε εμείς που χτυπάμε τη πόρτα στο Θεό αλλά Εκείνος μας τη χτυπά όλη την ώρα και εμείς δεν ανοίγουμε".

Αυτό που μπλοκάρει τη Θεία Ενέργεια να ρεύσει μέσα μας είναι οι ιδέες, οι θέσεις, οι φιλοσοφίες, οι φόβοι και οι ανασφάλειες, όλη η προσωπικότητα μας δηλαδή την οποία καλούμαστε όχι να εξαλείψουμε αλλά να την κάνουμε θεϊκή. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει την πολύτιμη ατομικότητά του θυσιάζοντας τη μικρή προσωπικότητα. Αντιθέτως, τότε είναι που αποκτά νόημα η ζωή, όταν ευθυγραμμίσει κανείς το προσωπικό θέλημα με το Θεϊκό Θέλημα. Αυτό το φοβούνται πολλοί γιατί νομίζουν ότι θα χάσουν αυτή τη μοναδικότητα που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Δεν είναι έτσι όμως. Όταν ευθυγραμμιστούμε με τη Θεία Βουλή τότε είναι που εκφράζουμε το χαρούμενο ΜΟΝΑΔΙΚΟ δυναμικό που σαν ψυχές έχουμε έρθει να εκδηλώσουμε στη Γη.

Πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν ακόμα και τρόμο μπροστά σ'αυτή τη θυσία του χαμηλού εαυτού και φοβούνται να μπουν σε διαλογισμό μπας και χάσουν τη μοναδικότητά τους. Σε όλους λειτουργεί αυτό ως ένα βαθμό. Ο φόβος της εκμηδένισης, μέγαλο ψέμα, όπως όλοι οι φόβοι. Λειτουργίες της Αρνήσεως για να μας κρατήσουν μακριά απ'την Ένωση...1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

polu kalo arthro elena. symfono oti i theosi prepei na einai to zitoumeno tis anthropinis fysis. kai kata tin apopsi mou, o sevasmos pros tous synanthrwpous mas kai to fysiko perivallon, se syndyasmo me ton dialogismo, tin iremia kai ti sosti diatrofi, einai to "monopati" pou tha mas odigisei sti theosi. bravo kai pali gia to arthro!

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)