Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Η έλξη τον ομοίων - Ένας πνευματικός νόμος

Υπάρχει ένας πνευματικός Νόμος, αυτός της έλξης των όμοιων.
Η θετικότητα έλκει τη θετικότητα, το φως έλκει περισσότερο φως, η αρνητικότητα έλκει την αρνητικότητα κ.ο.κ. Γι' αυτό είναι ουσιώδες να κρατάμε τη θετικότητα στο νου και στα συναισθήματα. Η θετικότητα θα έλξει κι άλλη θετικότητα, η ομορφιά κι άλλη ομορφιά, η αγάπη περισσότερη αγάπη.

Ας κρατάμε το νου μας όσο μπορούμε θετικό και αισιόδοξο. Προσοχή στο τι λέμε στον εαυτό μας! Ποτέ δεν πρέπει να λέμε φράσεις όπως "πω πω χάλια νιώθω σήμερα" ή "δεν αισθάνομαι καλά" ή "πως είμαι έτσι σήμερα" κλπ. Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύει και σε συνάρτηση με τους άλλους ανθρώπους γιατί οι άλλοι άνθρωποι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας και άρα ότι εξαποστέλλουμε στους άλλους γυρνά σε μας. Δεν λέμε δηλαδή σε κάποιον "χάλια φαίνεσαι σήμερα" ούτε άλλες αρνητικές εκφράσεις, όπως κι αν είναι ο άλλος. Σε τίποτα δε βοηθά η αρνητικότητα, αντιθέτως.

Αν πάλι θέλουμε να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει κάτι, ότι έχει παχύνει για παράδειγμα, δεν θα πούμε "πω πω, έχεις γίνει σαν αρκούδα, κάνε λίγη δίαιτα", αλλά θα πούμε "τι ωραία κοιλίτσα που έχεις κάνει, είσαι σα το Βούδα". Έτσι ο άλλος παίρνει και το μήνυμα ότι έχει παχύνει αλλά και δεν του δημιουργούμε ενοχές και αρνητικά συναισθήματα. Ας μάθουμε δηλαδή μέσα σε κάθε κατάσταση να βρίσκουμε το θετικό. Και σε κάθε κατάσταση υπάρχει το θετικό στοιχείο, κι ας μην είναι εύκολο να το διακρίνουμε κάποιες φορές.

Με αυτήν την εξάσκηση η ζωή αποκτά ομορφιά και χαρά. Και όση ομορφιά δημιουργούμε, άλλη τόση θα μας έρχεται. Αυτός είναι ο Νόμος της έλξης των ομοίων.2 σχόλια:

Sissi Soko είπε...

Σύμφωνοι με την θετικότητα, αλλά μήπως είναι ολίγον βαρετό το όλον σε μπλε? Λίγο παιχνίδι δεν θέλει;
Ούτε ο ουράνιος τόξος δεν είναι μονόχρωμος. Τι θα ήταν ο ουρανός χωρίς χρώματα; Άσχετα που εμείς οι θνητοί δεν τα βλέπουμε (ακόμα).

Elena είπε...

Η θετικότητα, η ομορφιά, τα εξυψωμένα αισθήματα, έχουν πάρα πολλές διαστάσεις που καλούμαστε να εξερευνήσουμε. Η θετικότητα, οι αρετές, είναι ένα ουράνιο τόξο.

Λόγω χαμηλού κραδασμού, οι άνθρωποι δεν αντέχουν για πολύ το φως και τη θετικότητα, και γυρνούν στις θλίψεις τους, που έχουν κι έναν ηδονισμό άλλωστε. Είναι θέμα τριβής, αν είμαστε συνηθισμένοι στο σκότος, το φως μας φαίνεται κουραστικό και βαρετό, σαν τους τυφλοπόντικες. Αντίθετα, αν εντρυφήσουμε στις αρετές, θα δούμε τι λαμπρές διαστάσεις μάς ανοίγονται.

Η βαρεμάρα δείχνει στασιμότητα, μπλοκάρισμα εξέλιξης. Η εντρύφηση στη θετικότητα είναι μια δημιουργικότατη, πύρινη διαδικασία διεύρυνσης της συνειδητότητας μας.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)