Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Σκάβοντας το τούνελ

Κάθε μια φορά που κάνουμε προσευχή είναι σαν να σκάβουμε και βαθύτερα στο τούνελ που οδηγεί στην απελευθέρωσή μας. Κάθε μια προσευχή είναι και λίγα μέτρα σκάψιμο και ας μην το συνειδητοποιούμε. Οι προσπάθειές μας λειτουργούν συσσωρευτικά. Θα έρθει η στιγμή που θα ρίξουμε και τον τελευταίο τοίχο που μας χωρίζει απ' τον Εαυτό μας. Γι' αυτό ποτέ δεν πρέπει να απελπιζόμαστε και να λέμε ότι "δεν πέτυχα και πολλά σ' αυτό το διαλογισμό μου" γιατί ποτέ δεν ξέρουμε αν αυτή η ταπεινή προσπάθεια είχε ένα μεγάλο πνευματικό κέρδος κι ας μην το βλέπουμε.

Είναι φορές που ο διαλογισμός μας ίσως γίνεται δύσκολα ή είναι ακόμα και δυσάρεστος, με πόνους ενεργειακούς κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δεν τα παρατούμε αλλά συνεχίζουμε με υπομονή και ταπεινότητα, χωρίς προσδοκίες. Είναι πολύ πιθανό σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις να "λύσαμε" ή να γκρεμίσαμε κάτι δύσκολο και σκληρό στην υπόστασή μας, οπότε είχε ιδιαίτερη αξία αυτός ο δύσκολος διαλογισμός. Άλλες φορές πάλι το Φως μπορεί να έρχεται εύκολα και γρήγορα. Εμείς το ακολουθούμε με την ίδια απλότητα και ταπεινότητα, πάντα με ισορροπία. Σε όλες τις περιπτώσεις δηλαδή, εμείς μένουμε αμέτοχοι από συναισθήματα και ισορροπημένοι. Οι Πνευματικές εκδηλώσεις έχουν τις πλημμυρίδες και τις άμπωτές τους που έχουν την αξία τους η κάθε μια.

Ακόμα κι αν μας εμφανίζονται οντότητες, αρνητικές ή θετικές, εμείς πάλι μένουμε αμέτοχοι. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας αδιάσπαστα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)