Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Ο διαλογισμός ανοίγει την Οδό

Η προσευχή/διαλογισμός είναι κάτι παραπάνω από μια απλή χαλάρωση του σώματος και του νου. Την ώρα που κάποιος διαλογίζεται, ανοίγει τους δρόμους για πολλά θαυμάσια πράγματα να του συμβούν κι ας μην το αντιλαμβάνεται αμέσως.

Πρώτα απ' όλα, μένοντας σε σιγή και γαλήνη ανοίγουμε την οδό της επικοινωνίας με τον Εαυτό και εισέρχεται μέσα μας ενέργεια η οποία μας εξισορροπεί, μας θεραπεύει και μας πληρώνει.

Συμβαίνει όμως και κάτι άλλο πολύ σημαντικό κατά την ώρα της προσευχής: ανοίγουμε το δρόμο προς τους εσωτερικούς μας οδηγούς και αγγέλους να δουλέψουν πάνω σε μας, να μας δώσουν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που έχουμε και να μας δώσουν οδηγίες για τη ζωή μας. Κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε αμέσως, αυτά όλα μας τα δίνουν και με κάποιο τρόπο κάποτε έρχεται η ώρα που τα συνειδητοποιούμε. Κι όλ' αυτά μόνο και μόνο επειδή καθόμαστε σε σιγή και εσωτερική ενατένιση. Αποσύρουμε δηλαδή στην ώρα του διαλογισμού το νου μας και τις αισθήσεις από τα εξωτερικά φαινόμενα και δίνουμε προσοχή στην αληθινή μας υπόσταση, την αιώνια.

Γι` αυτό και οι Διδάσκαλοι λένε συνεχώς ότι το κύριο μέλημα του πνευματικού αναζητητή πρέπει να είναι ο διαλογισμός, ο οποίος πρέπει να ασκείται τακτικότατα.

Πολλά θαυμαστά συμβαίνουν σε αυτόν που θυσιάζει κάποιες ώρες από μια άλλη εξωτερική δραστηριότητα για να έρθει σε επαφή με το Θεό. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα όλοι να τα βιώσετε.

Σε αυτόν που επιμένει, σίγουρα θα έρθουν αργά ή γρήγορα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)