Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Το έβδομο chakra

Τα chakras είναι οι πύλες όπου εισέρχονται οι κοσμικές ενέργειες στη φυσιολογία μας.

Τα βασικά αυτά ενεργειακά κέντρα είναι 7, ενώ υπάρχουν κι άλλα μικρότερα όπως στις παλάμες, στα γόνατα αλλά και άλλα ακόμα.

Είναι πολύ σημαντικό να τα ενεργοποιούμε και να τα καθαρίζουμε συχνά κι αυτό γιατί σε κάθε chakra αντιστοιχεί μια θεία ακτίνα η οποία μπορεί να εισέλθει αν το chakra είναι ανοιχτό.

Κάθε ένα έχει τις ιδιότητες του και σε κάθε ένα φωλιάζουν και τα ανάλογα θετικά η αρνητικά στοιχεία.


Το έβδομο chakra της κεφαλής


Το έβδομο chakra πάνω στο κεφάλι είναι η βασική είσοδος για την θεία ενέργεια. Από εκεί εισέρχεται η πνοή της ζωής. Γι' αυτό και στα μωρά αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα ανοιχτό και συχνά σχηματίζει βαθούλωμα καθώς τα μωρά είναι ακόμα πολύ άμεσα ενωμένα με το Θεό. Αργότερα σιγά σιγά κλείνει -όχι τελείως βέβαια- ώστε να μπορέσει το παιδί να επιζήσει στης γήινες συνθήκες και να το ξανανοίξει αργότερα συνειδητά εάν κάνει το άτομο αυτό κάποτε πνευματική πορεία.

Εάν δει κανείς με τα πνευματικά μάτια κάποιον που παίρνει σκληρά ναρκωτικά θα δει ότι το chakra αυτό είναι σχεδόν τελείως κλειστό, πράγμα που σημαίνει ότι σιγά σιγά αυτοκτονεί ενεργειακά αλλά και σωματικά καθ' ότι η πνοή της ζωής που κινεί ΚΑΙ το σώμα, εισέρχεται από εκεί.

Κατά τη διάρκεια της προσευχής όπου ο νους ησυχάζει και δεν εμποδίζει τη ροή της ενέργειας, αυτό το κέντρο ανοίγει και εισέρχεται περισσότερη θεία πνοή. Γι' αυτό και μετά τη προσευχή νιώθουμε αναζωογονημένοι και φρέσκοι, γεμάτοι χαρά.

Η λέξη για αυτό το chakra είναι ΕΝΟΤΗΤΑ. Ενότητα με το θείο μας εαυτό.

Το χρώμα αυτού του chakra είναι το λευκό ή το απαλό μοβ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)