Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Αντιμετωπίζοντας όσα μας πληγώνουν

Αυτό που ο πνευματικός άνθρωπος κάνει στην καθημερινότητα του, που παρατηρεί τα γεγονότα, έχει σα σκοπό την απελευθέρωση από αυτά. Δηλαδή η (ισορροπημένη) εστίαση μας και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, κινεί τη διαδικασία της λύσης τους.
---Ο σκοπός που είμαστε σε αυτή τη ζωή είναι να γίνουμε περισσότερο συνειδητοί---. Η καθημερινή μας ζωή με τους αγώνες της έχει σα σκοπό την απόκτηση περισσότερης συνειδητότητας και σοφίας. Γι’ αυτό ότι μας πληγώνει, ότι μας ενοχλεί να το σκεφτόμαστε διεξοδικά και συνειδητά ώστε να το λύνουμε και να διαλύουμε αυτή τη χαμηλή κατάσταση/ενέργεια. Δεν πρέπει να αφήνουμε άσχημα συναισθήματα άλυτα μέσα μας, αλλά να δούμε από που ξεκινούν. Αν δεν μπορούμε να βρούμε άκρη, ας ρωτήσουμε έναν αδελφό και αν τον εμπιστευτούμε ίσως ο Θεός δώσει να βγουν απ' το στόμα του κάποια σοφά λόγια. Η πνευματική ανωτερότητα και η δήθεν ανεξαρτησία και αυτοτέλεια, είναι συχνά ενδείξεις εγωισμού. Ακόμα και άσοφοι άνθρωποι μπορούν να γίνουν δάσκαλοι μας σε κάποιες στιγμές, αρκεί εμείς να εμπιστευτούμε το Θεό μέσα τους και ότι ο Θεός θα μας δώσει απάντηση μέσα από εκείνους.

Σε στιγμές νηνεμίας λοιπόν ας μην πέφτουμε σε αδράνεια. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τη χαρά του καθημερινού μας αγώνα, αυτό είναι που θα μας στηρίζει. Σε αυτό θα βοηθήσει η μη-προσκόλληση στα γεγονότα και για να επιτύχουμε περισσότερη μη-προσκόλληση πρέπει να διαλογιζόμαστε τακτικά ώστε να καθαρίζει ο εγκέφαλος απ’ τις ακαθαρσίες (χαμηλές ενέργειες που έχουν επικαθίσει στα εγκεφαλικά μας νεύρα και μπλοκάρουν το ελεύθερο πέρασμα της ενέργειας. Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν τα μέγιστα σε αυτό, ποτέ μην τις ξεχνάτε!).

Έτσι λοιπόν σε καθετί που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, είτε αυτό είναι ένα πρόβλημα στη δουλειά, ή με το φίλο/φίλη μας ή με τους γονείς μας κλπ, πάντα υπάρχει ένα νόημα πίσω από αυτά. Η δική μας συνειδητή κίνηση προς επίλυση αυτών, θα κινήσει τη κοσμική ενέργεια προς εκεί και θα βρεθεί διέξοδος. Έτσι το νόημα σε καθετί ΕΜΕΙΣ καλούμαστε να το αποκαλύψουμε, να ρίξουμε φως δηλαδή συνειδητά. Ας μην αποφεύγουμε να δούμε αυτά που μας πληγώνουν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)