Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

Έλλειψη ενέργειας σημαίνει έλλειψη ευτυχίας

Ας εντρυφήσουμε σε καθετί πνευματικό. Οι ηδονές ποτέ δεν τελειώνουν αν εμείς δεν βάλουμε ένα τέλος σε αυτές. Ας καθαρίσουμε τον εαυτό μας, σωματικά και ψυχικά, έτσι ώστε όταν κάνουμε προσευχή/διαλογισμό, το φως που θα εισέλθει απ'το chakra του κεφαλιού, θα μπορεί να απορροφηθεί κι απ'τα επόμενα.

Το φως εύκολα εισέρχεται στο πάνω κέντρο του κεφαλιού, εύκολα πηγαίνει στο κέντρο του τρίτου ματιού, σχετικά εύκολα πηγαίνει στο λαιμό και όταν φτάσει στο κέντρο της καρδιάς, νιώθουμε αυτή την αγάπη και τη διεύρυνση που πολλοί έχουν βιώσει στο διαλογισμό. Το φως συναντά αρκετή δυσκολία να φτάσει στο ηλιακό πλέγμα και κάτω, καθότι τα κέντρα αυτά είναι τα 'ζωώδη', ο κραδασμός τους είναι αργός και δύσκολα ενεργοποιούνται.

Ασχολούμενος κανείς έντονα με τα 'εγκόσμια', ζώντας πολύ με συναισθηματισμούς και υπερβολικές εκδηλώσεις χωρίς ισορροπία, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος γεμίζει σκουπίδια και μπλοκάρεται ή ανοίγει υπερβολικά και διαρρέουν οι ενέργειες, κι έτσι το άτομο χάνει την αυτοπεποίθησή του και την θέλησή του και νιώθει 'στραγγισμένος', θλιμμένος, απογοητευμένος. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι υπάρχει διαρροή ενέργειας ή ότι έχουμε συσσωρεύσει αστρικά σκουπίδια στο ενεργειακό μας πεδίο, τα οποία αυτό κάνουν, απομυζούν την ενέργειά μας. Και
έλλειψη ενέργειας σημαίνει έλλειψη ευτυχίας. Ενέργεια εδώ δεν εννοούμε τη φυσική ενεργητικότητα και δραστηριότητα αλλά εννοούμε την ψυχική ενέργεια, ή αλλιώς την prana/bioenergy/chi/ki/psychic energy.

Το κέντρο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω απ'τον αφαλό, σχετίζεται άμεσα με τις ηδονές και την ευχαρίστηση, την τροφή. Εκεί και στο πιο κάτω κέντρο, της βάσης, φωλιάζει ο φόβος του 'αν δεν φάω θα πεθάνω' ή 'αν δεν κάνω σεξ δεν θα τραφώ ενεργειακά και θα πεθάνω', τροφή δηλαδή σε πολλά επίπεδα. Το κέντρο της βάσης σχετίζεται με τον πιο βασικό φόβο του ανθρώπου, το φόβο του θανάτου. Και βέβαια ο φόβος είναι ο πατέρας των ψεμάτων...

Συνήθως αυτά τα τρία κάτω κέντρα είναι πολύ βεβαρημένα και χρειάζεται αγώνας μεγάλος για την κάθαρσή τους, με καθαρή τροφή, νηστεία, αυτοσυγκράτηση σε όλα τα επίπεδα, και διαλογισμό. Έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο στο Φως να περάσει μέσα από μας και εμείς θα γίνουμε η εκπρόσωποι του Θείου στη γη. Η ζωή αρχίζει και αποκτά ουσία, η αίσθηση της αποκοπής απ'το Πατέρα και της μοναξιάς αρχίζει και εξαφανίζεται, αρχίζουμε και βλέπουμε τις πνευματικές, ουσιαστικές αιτίες των γεγονότων στη ζωή, αποκτούμε δηλαδή Κατανόηση, διευρυμένη αντίληψη και επαφή με τους λεπτοφυείς κόσμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)