Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Εχουμε και δεν έχουμε χρόνο

"Το Αγαθό και Καλό ανάγεται στο Υψηλό. Παρεκκλίνει η πορεία όσων δεν στοχάζονται το Καλό και Υψηλό, όμως αργά ή γρήγορα η έλξη της Αγάπης για το Ένα, όλα τα τραβά κοντά της. Έχουμε χρόνο και δεν έχουμε αρκετό. Τίποτα δεν μας χωρίζει απ’την Ενότητα κι όμως το ταξίδι της πραγματοποίησης της Ενωμένης Συνειδητότητας έχει πολλές πλευρές να πληρώσει και να δημιουργήσει. Το ταξίδι γίνεται με μέσον το διαλογισμό και προορισμός είναι το Υψηλό. Ας φτάσουμε κάθε φορά το δυναμικό που έχει τεθεί σαν στόχος για μας."

************************

Ο διαλογισμός είναι το μέσον της επίτευξης του στόχου της κάθε δεδομένης περιόδου της ζωής μας, στόχο που όταν τον φτάσει κανείς νιώθει αυτή την πολύτιμη πληρότητα που οι περισσότεροι όσοι διαλογίζονται σίγουρα έχουν νιώσει κάποιες φορές. Πληρότητα η οποία δεν επιτυγχάνεται με την εξωτερική υλιστική ζωή, αντιθέτως φαίνεται ότι διαβρώνεται αν αφεθούμε. Αν αφήσουμε το στόχο μας του Υψηλού και Αγαθού, τότε η πορεία μας παρεκκλίνει και αργούμε στο μονοπάτι μας. Ακούγεται παράξενο για το λογικό νου, ότι έχουμε και δεν έχουμε χρόνο. Η Αιωνιότητα μπορεί να περιμένει καρτερικά την εξέλιξή μας μέσα από τις διαδοχικές επαναγεννήσεις όπως φαίνεται, όμως ο συγκεκριμένος στόχος της κάθε περιόδου της ζωής μας δεν μπορεί να περιμένει και ζητά την άμεση πραγματοποίησή του.

Είμαστε σ'ένα ταξίδι όπου η Ενότητα ναι μεν υπάρχει a priori στην ουσία, όμως είμαστε μακριά ακόμα από την πραγμάτωση των τόσο πολλών λεπτομερειών και πλευρών της Δημιουργίας και κάθε μέρα της ζωής μας προσθέτουμε κι ένα λιθαράκι στο βωμό μέσα στο διαλογισμό μας. Κι αυτό βέβαια μας φέρνει ικανοποίηση και δεν μας αφήνει να συγχιστούμε ή να διασκορπιστούμε, αντίθετα μας δομεί, μας εξισορροπεί και μας δίνει κατεύθυνση. Πολύτιμα είναι όλα αυτά και γι'αυτό όσοι διαλογίζονται γνωρίζουν μέσα τους τελικά ότι όλα τα άλλα είναι μάταια χωρίς αυτή τη βάση, που είναι απαραίτητη στη χρονική περίοδο της εξέλιξης που βρισκόμαστε. Αργότερα οι άνθρωποι ίσως θα είναι σε διαλογιστική κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να 'μπουν σε διαλογισμό'. Μέχρι τότε όμως έχουμε πολλά κενά να πληρώσουμε στη συνειδητότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)