Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Βαμπιριστικά ενεργειακά κανάλια

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στα ενεργειακά πεδία τους κανάλια, ή καλαμάκια, ή πλοκάμια, μέσω των οποίων περιμένουν να λάβουν 'τροφή'-ενέργεια από εξωτερικές πηγές: από τον αγαπημένο ή την αγαπημένη, από τους γονείς ή το αφεντικό ή τους φίλους ως εκτίμηση και αναγνώριση, από διάφορες απολαύσεις, το φαγητό, το σεξ κλπ. Έτσι όμως ο άνθρωπος καταλήγει να έχει 'ανοιχτούς λογαριασμούς' με τον έξω κόσμο και αφού έχει ανοιχτές πόρτες περιμένοντας να δεχτεί λίγα ψίχουλα αγάπης και αναγνώρισης απ'έξω (που είναι και το πιο σπάνιο που δέχεται βέβαια), καταλήγει να λαμβάνει αστρικά σκουπίδια, θλίψη και μιζέρια, γιατί έτσι είναι το πεδίο και οι άνθρωποι εδώ. Πολλών ανθρώπων το ενεργειακό πεδίο είναι τόσο γεμάτο από αυτά τα κανάλια-πλοκάμια, που είναι σχεδόν ενιαίο, μια μεγάλη τρύπα δηλαδή, οπότε μπορεί να φανταστεί κανείς τι σκουπίδια διοχετεύονται προς το εσωτερικό.

Αναλαμβάνοντας κανείς την ευθύνη του εαυτού του και αποσύροντας-αποκολλώντας όλα αυτά τα ενεργειακά πλοκάμια από έξω προς τα μέσα, πράττει σοφά. Έτσι ο άνθρωπος παίρνει την ενεργειακή αυτή διεύρυνση όχι σε πλάτος, αλλά σε πνευματικό Ύψος! Είναι όπως ο ποταμός με τις όχθες του. Αν το ποτάμι έχει πολλούς παραπόταμους και αυλάκια, το νερό κινδυνεύει να μην φτάσει ποτέ στην Θάλασσα/Απελευθέρωση.

Έτσι η συγκράτηση θα βοηθήσει τον άνθρωπο να χτίσει ένα γερό, συμπαγές ενεργειακό πεδίο, όπου τίποτα σκάρτο δεν θα εισέρχεται. Η έννοια της αυτοπεποίθησης θέλει πολύ δουλειά στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τώρα στην Εποχή του Υδροχόου που είναι ένα ζώδιο 'των άλλων' και δυσκολεύεται με την αυτοπεποίθηση. Σαν Υδροχοϊκή κοινωνία λοιπόν, καλούμαστε όλοι να γίνουμε υγιώς εκκεντρικοί, δηλαδή να εκτιμήσουμε και να λειτουργήσουμε ο καθένας τις μοναδικές ιδιότητες και ταλέντα μας, όποια κι αν είναι αυτά, μικρά ή μεγάλα, με ταπεινότητα, να ακολουθούμε με εμπιστοσύνη τις εσωτερικές επιταγές και όχι να παρασυρόμαστε από φόβο από πρέπει και κατεστημένα της κοινωνίας, των γονιών, των φίλων, που θέλουν τον άνθρωπο να είναι 'κάπως' και τον εγκλωβίζουν. Αυτό θα το πετύχουμε με το να αποσύρουμε αυτά τα βαμπιριστικά κανάλια-πλοκάμια με τον έξω κόσμο και να γίνουμε άνθρωποι αυτοδύναμοι ενεργειακά, δότες, ήλιοι που θα λάμπουν και θα δημιουργούν πηγαία, και όχι σελήνες που περιμένουν κάποιον άλλον να τους φωτίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)