Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Εκπαίδευση σε νέους τρόπους ζωής

Ζούμε σε καιρούς Μετάβασης. Είναι πραγματικά μεγαλειώδες (και δύσκολο βέβαια) το ότι βρισκόμαστε ενσαρκωμένοι αυτή τη στιγμή στη Γη. Οι ευκαιρίες για εξέλιξη είναι τεράστιες με όλα αυτά τα βάρη που καλούμαστε να σηκώσουμε, καθώς βρισκόμαστε πάνω στη μεγάλη αλλαγή της αρχής της υλοποίησης της Χρυσής Εποχής. Έτσι στους ώμους μας πέφτει το βάρος της μεταλλαγής των παλιών κατεστημένων αξιών και συνηθειών που κληρονομήσαμε με τη γέννηση και το μεγάλωμά μας στις γήινες κοινωνίες.

Αν ρίξουμε μια άγρυπνη ματιά, θα δούμε ότι οι περισσότερες συνήθειες των ανθρώπων είναι διεφθαρμένες -έτσι κι αλλιώς η έννοια της συνήθειας αντιτίθεται στον Θεϊκό Νόμο της Αλλαγής, οπότε και δεσμεύει. Ο 'φυσιολογικός' άνθρωπος σήμερα, θα σηκωθεί το πρωί, θα πιει το καφέ του με το τσιγάρο, θα πάει στη δουλειά του με γκρίνια, θα πει τις ίδιες φράσεις με τους συναδέλφους, μετά θα γυρίσει σπίτι και θα φάει ένα γεύμα χωρίς καμία συνειδητότητα για αυτό που τρώει και από που προέρχεται, αν ήταν ζωντανό το κρέας, πόσα χημικά έχουν τα φρούτα και τι αντιβιώσεις είχαν ρίξει στην αγελάδα για να έχει το τυρί, μετά θα δει τις ειδήσεις στη τηλεόραση και θα βρωμιστεί ο νους του με χίλια δυο αρνητικά, με την διάθεση 'να ενημερωθώ', μετά θα πέσει σε ασυνειδησία (ύπνο), θα ξυπνήσει, θα τηλεφωνηθεί με τους φίλους και θα πουν τις κλισέ φράσεις 'φιλάκια, να περνάς καλά' κλπ, θα βγει έξω το βράδυ να πιει ένα 'ποτάκι' (με την διάθεση του φλερτ πάντα) και θα γυρίσει σπίτι αποστραγγισμένος πια από κάθε ενέργεια, να πέσει και πάλι σε ασυνειδησία (ύπνο). Όλα αυτά τα παραπάνω φαίνονται τελείως φυσιολογικά στο σημερινό άνθρωπο της πόλης αλλά μόνο φυσικά δεν είναι. Η φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι η Χαρά και ένας τέτοιος τρόπος ζωής φυσικά απομακρύνει από τη Χαρά και την Ομορφιά. Σήμερα ο κόσμος αποδέχεται αυτά τα κατεστημένα και δεν αναζητά την ευτυχία του. Έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι 'έτσι είναι αυτή η ζωή, δεν μπορώ να κάνω τίποτα' και αποκόβει τον εαυτό του με την αίσθηση αυτή της αναξιότητας προς τη Χαρά.

Η εκπαίδευση σε ένα πνευματικό τρόπο ζωής θα έχει ως αποτέλεσμα την ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ. Με την εξάσκηση της συνειδητότας μεταλλάσεται η ζωή μας, βλέπουμε με νέο μάτι τις συνήθειές μας και πετούμε ότι παλιό και χαμηλό, οι σχέσεις μας αρχίζουν και αποκτούν νέο νόημα και η ζωή γίνεται ενδιαφέρουσα και ζωντανή.

Η εξάσκηση στο διαλογισμό βοηθά τον άνθρωπο να αποβάλλει πολύ γρήγορα συνήθειες του νου και του σώματος, καθώς ο διαλογισμός είναι η αναζήτηση και η εντρύφηση στην Θεία Ομορφιά. Όταν βιώσει κανείς έστω και λίγο Πνευματικό Νέκταρ, τότε γνωρίζει πια που είναι ο προορισμός του. Αν έχει εσωτερικό δυναμισμό (πράγμα που καλλιεργείται) τότε θα αναζητήσει με πιο πολύ πάθος και πίστη το Άγνωστο και θα πιαστεί απ'αυτό. (Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο, κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί ότι αν κάνεις αυτό κι αυτό θα φτάσεις κάπου, και ότι για να κάνει κανείς πνευματική πορεία, βασική προϋπόθεση είναι να έχει πίστη. Τυφλή πίστη στην αρχή, που αργότερα θα φέρει την Ενσυνείδητη Πίστη που μπορεί να θαυματοποιεί. Γιατί όλοι μπορεί να λέμε ότι πιστεύουμε αλλά είναι μόνο κατά διάνοια, αλλιώς θα μπορούσαμε να θαυματοποιούμε, όπως μας είπε ο Χριστος). Το να πιαστεί κανείς απ'το Άγνωστο και Αόρατο και να βασιστεί μόνο εκεί, θέλει πολύ θάρρος. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να βασίζονται στη ψεύτικη ασφάλεια που τους χαρίζουν οι υλιστικές τους συνήθειες, μέχρι αργά ή γρήγορα να λειτουργήσει ο σαρωτικός και αναπόφευκτος Νόμος της Αλλαγής και να φέρει τη κρίση και το πόνο. Όσο κανείς υιοθετεί την Αλλαγή, τόσο πιο θεεϊκός γίνεται και άρα πιο ελεύθερος και πιο ευτυχισμένος.

Δεν μπορεί κάποιος να αφήσει τις συνήθειές του αν δεν έχει βιώσει κάτι πιο όμορφο από αυτό που συνηθίζει, γιατί από που θα 'πιαστεί'? Είναι μέχρι και επικίνδυνο. Ο πιο ασφαλής δρόμος είναι να συνηθίζουμε τον εαυτό μας στο ομορφότερο και υψηλότερο. Για να αποβληθούν οι αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, πρέπει κανείς να βάλει στη ζωή του τη θετικότητα. Γιατί αν απλά αποβάλλει κανείς τις αρνητικές συνήθειες χωρίς να βάλει κάτι νέο στη θέση του, θα δημιουργηθεί ένα κενό και όπου υπάρχει κενό, δια Νόμου καταλαμβάνεται από΄Αρνηση, αφού ο άνθρωπος είναι δημιουργικό ον απ'τη φύση του και θέλει κάτι να δημιουργεί.

ΟΛΑ είναι θέμα εκπαίδευσης (ή πλύσης εγκεφάλου και υποβολών). Γι'αυτό στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ μας, ας εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στο υψηλότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)