Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Η Αιώνια Παρουσία

Το Αιώνιο κατοικεί μέσα σε όλους μας. Βρίσκεται στο Κέντρο της ύπαρξής μας. Στη καθημερινότητα την υλική, ο άνθρωπος τείνει να το ξεχνά, να ξεχνά τη Παρουσία που δίνει Ζωή και Χαρά και μέσα σ'αυτή τη λήθη ζει μια ζωή επιφανειακή, προσκολλώμενος με τη περιφέρεια του κύκλου του και μη ζώντας αληθινά και με Νόημα.
Μέσα απ'τη προσπάθεια Ένωσης, έρχεται η Ιερότητα εκείνη που καλεί τον άνθρωπο σε μεγαλύτερες επιτεύξεις πνευματικές. Η ζωή αρχίζει και πλουτίζει με τα Άγια Δώρα που Εκείνος παρέχει και ο άνθρωπος αναγαλλιάζει και βιώνει τη Χαρά που Εκείνος μας έχει υποσχεθεί. Όλοι αξίζουμε τα δώρα αυτά. Δεν είναι μόνο για 'κάποιους'. Δεν υπάρχει κόκκος στη Δημιουργία που ο Θεός να μην αγαπά.
Τι είναι εκείνο που θα μας ανοίξει τους Ουρανούς Του;
Η Φώτιση είναι μια διαδικασία δόμησης του ανθρώπου σε νέα Ήθη και Αξίες. Μια διαδικασία απελευθέρωσης από κατεστημένα του νου, που δεσμεύουν και εγκλωβίζουν τον άνθρωπο σε μια στείρα ζωή.
Τι είναι αυτό που θα φέρει τη Φώτιση;
Ο εξαγιασμός του νου και του σώματος.
Η ενατένιση στους Υψηλούς Κόσμους.
Η εγκράτεια.
Η αγάπη στον εαυτό και στους άλλους.

Το νόημα όλων αυτών είναι απλό. Εμείς απλά καλούμαστε να εγκολπωθούμε τις Διδασκαλίες που έρχονται. Η επιφάνεια δεν μας ταιριάζει. Η ματαιότητα δεν μας πάει. Το χάσιμο χρόνου μας κουράζει. Πότε θα έρθει η Θεϊκή εκείνη Αναζωογόνηση που όλοι περιμένουμε; Δεν έχουμε παρά να καλέσουμε την Αιώνια Παρουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)