Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Πλάνες και επιθυμίες

Οι επιθυμίες σχετίζονται με το μέλλον. Ο νους έχει τη τάση να προσκολλάται σε επιθυμίες κι εμείς καλούμαστε να αποκαλύψουμε τα παιχνίδια του και να τον επαναφέρουμε στο Αιώνιο Τώρα με συνειδητότητα και εγρήγορση. Οι πλάνες που υιοθετούμε από τα περιβάλλοντά μας είναι σαν σύννεφα στον καθαρό ουρανό της Συνειδητότητάς μας. Στη καθημερινότητα μαζεύουμε πολλά τέτοια σκουπίδια, σκεπτομορφές, πλάνες, αφού οι άνθρωποι και το περιβάλλον της γης είναι γεμάτο από τέτοια αιθερική μόλυνση η οποία τυφλώνει την όρασή μας, ενώ πολλές φορές πέφτουμε στη παγίδα να νομίζουμε ότι αυτές οι πλάνες είναι δικές μας. ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δικό μας εκτός από τη καθαρή Ύπαρξη, την Αγάπη και τη Συνειδητότητα.

Αν έχουμε πέσει σε μια κατάσταση απελπισίας, αρνητικότητας, αγωνίας, φόβου, επιθυμιών και έλλειψης διαύγειας, τότε είναι ώρα για κάθαρση. Ποτέ δεν πρέπει να αφηνόμαστε σε αυτές τις καταστάσεις, όσο κι αν προσπαθούν να μας αποκοιμήσουν. Γι'αυτό χρειάζεται θέληση και αγάπη για να καθαριστούν όλα αυτά. Επίσης πολύ προσοχή θέλουν εκτός από τις παροδικές αρνητικές καταστάσεις, οι μόνιμες πλάνες που υπάρχουν στα πεδία μας. Κάποιος μπορεί να μην καταλαβαίνει τη πλάνη στην οποία βρίσκεται (η πλάνη είναι πεδίο, κραδαστική ενεργειακή συχνότητα διαφορετική από αυτή του Φωτός) για πολλά χρόνια, από τη παιδική ηλικία ακόμα αλλά και από προηγούμενες ζωές. Πόση εγρήγορση χρειάζεται για να εντοπίσουμε αυτούς τους λεκέδες της συνειδητότητας μας!

Αυτοπαρατήρηση, αυτοδιάγνωση, αυτοεξέταση, σύγκριση με το Φως μέσα στο διαλογισμό μας, κάθαρση των κέντρων μας όπου οι πλάνες αυτές διαμένουν (συνήθως στα κάτω κέντρα), αυτά είναι τα εργαλεία με τα οποία θα επαναφέρουμε τη φυσική μας κατάσταση της διαύγειας, της Καθαρής Ύπαρξης. Είναι πολλά όλα αυτά που έχουμε να τακτοποιήσουμε και να καθαρίσουμε, γι'αυτό υπομονή. Χαρούμενη υπομονή και προσπάθεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)