Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Ανοίγοντας τις Συμπληγάδες

Στη προσπάθεια του διαλογισμού, αφήνουμε προσκολλήσεις, έγνοιες, φόβους, προκαταλήψεις, γνώσεις, σκέψεις και άγχη και προσπαθούμε να ενωθούμε με την Αιώνια Ύπαρξη που βρίσκεται στη Καρδιά της υπόστασής μας. Είναι μια διαδικασία απαλλαγής και απελευθέρωσης των πέπλων που κρύβουν το Φως, μια διαδικασία διάλυσης των κρυσταλλώσεων που υπάρχουν γύρω απ'την επίφυση και υπόφυση και μια διαδικασία ανοίγματος προς το Υψηλό ταυτόχρονα. Δηλαδή μέσα στο διαλογισμό τείνουμε προς τα ψηλά και ταυτόχρονα χαλαρώνουμε βαθιά και απελευθερώνουμε τον εαυτό μας. Έτσι, όταν -έστω και για ελάχιστα δεύτερα- ανοίξουν οι Συμπληγάδες Πέτρες που είναι τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας, περνάει το περιστέρι, το πνεύμα μας, και γυρνά, φέρνοντας στη φυσιολογία (φυσιολογία, το πλοίο Αργώ) το μήνυμα ότι μπορεί να περάσει σε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης και ανύψωσης κραδασμών. Γιατί η τελειοποίησή μας είναι σταδιακή και η συχνότητα που κραδαίνεται το σώμα μας αλλάζει σιγά σιγά. Η ανάταση προς το Πατέρα (το περιστέρι που φεύγει) είναι η αρχή του ταξιδιού.

Έτσι στο διαλογισμό προσπαθούμε να ρίξουμε τα εγκεφαλικά κύματα (το ζητούμενο είναι να φτάσουμε στα κύματα Δέλτα που είναι το Samandi ή η Μακαριότητα, όπου η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι ελάχιστη έως μηδενική) και μέσα από αυτή την ησυχία του νου, έρχεται η ουσιαστική επι-Κοινωνία και σωστή αιμάτωση και ροή της ενέργειας και του ηλεκτρισμού μεταξύ των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, που θα φέρει τελικά τη Κοινωνία με την Ύπαρξη.

Ένα ένα τα πέπλα πέφτουν στην ώρα του διαλογισμού. Σιγά σιγά ερχόμαστε πιο κοντά στην Ουσιαστική μας ύπαρξη. Και δεν αρκεί παρά μια ταπεινή αλλά αφοσιωμένη καθημερινή προσπάθεια, η οποία θα δώσει νόημα στη ζωή μας. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για μας. Κανείς δεν μπορεί να μας θεώσει. Δεν είμαστε εμείς που χτυπάμε τη πόρτα του Θεού, αλλά Εκείνος μας τη χτυπά συνεχώς και την έχουμε κλειστή!

Γι'αυτό ας ανοίξουμε τις συμπληγάδες πέτρες μας, ας αφήσουμε ότι μας ταλαιπωρεί στη καθημερινότητα, ας απελευθερώσουμε άγχη, σκέψεις και βαμπιρισμούς, και ας αφήσουμε τη Ροή της Ενέργειας να ρεύσει μέσα στο Ποτήριόν μας. Ας κοινωνήσουμε την Ύπαρξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)