Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Φτάνοντας στο μάξιμουμ της πνευματικής προσπάθειας

Προσοχή σε σκέψεις του τύπου "είμαι πολύ μακριά από την αγιότητα" ή μακριά από κάποιο άλλο υψηλό πρότυπο ή επίπεδο, γιατί τέτοιες σκέψεις έρχονται απ'την Άρνηση για να μας αποπροσανατολίσουν και να μας κάνουν να έχουμε την πολύ υποκριτική 'ταπεινότητα' και αίσθηση αναξιότητας προς τον Εαυτό, που ουσιαστικά είναι εγωισμός. H επιτυχία στη προσωπική μας πνευματική πορεία βρίσκεται όταν καταφέρνουμε να φτάσουμε το στόχο κάθε δεδομένης πνευματικής μας περιόδου και όχι το να γίνουμε σαν κάποιο γιόγκι ή άγιο απευθείας. Κάθε περίοδος της ζωής μας έχει συγκεκριμένες ανάγκες όπου αναπτύσσονται διαφορετικά κέντρα στον εγκέφαλο και στη συνειδητότητα. Το ζήτημα είναι να φτάσουμε στο μάξιμουμ τη πνευματική μας προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η διεύρυνση της συνειδητότητας. Και μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει αν έχει φτάσει στο μάξιμουμ ή όχι.

Προφυλάξτε όσο είναι δυνατόν τον εαυτό σας ώστε να μην σαμποτάρεται η προσπάθεια διεύρυσης των νευρικών κέντρων. Ας έχετε όσο είναι δυνατόν υγιείς διατροφικές συνήθειες με χορτοφαγία, αποφεύγετε χώρους μολυσμένους ενεργειακά και φυσικά αλλά και ανθρώπους που νιώθετε ότι σας 'κατεβάζουν'. Το δεντράκι μας μέχρι να μεγαλώσει χρειάζεται περίφραξη. Αν συνεχίσουμε να κάνουμε όσα έχουμε υιοθετήσει από τους γονείς και τη κοινωνία... δεν μπορούμε να περιμένουμε προκοπή πνευματική. Η πνευματικότητα είναι επανάσταση απένταντι στις αρρωστημένες, καταστροφικές και μη δημιουργικές συνήθειες του νου και του σώματος. Και είναι τόσο καταστροφικές οι κοινωνίες από μόνες τους δυστυχώς... Έτσι οι πνευματικοί άνθρωποι κάθε εποχής γίνονται πρωτοπόροι και με θάρρος απορρίπτουν τα παλιά δεδομένα.

Η προσπάθεια για συνειδητή ζωή θα διαλύσει κάθε φόβο, αρκεί να μπούμε στη διαδικασία της συνειδητοποίησης αυτής. Μέχρι τώρα η ανθρωπότητα μένει ανεξέλιγκτη λόγω της αδιαφορίας για δημιουργία και εκλέπτυνση, που θα φέρει το άνοιγμα των κέντρων και την επαφή με τους πνευματικούς κόσμους. Δεν έχουμε και τόσο καιρό μπροστά μας. Ας αποφασίσουμε να μπούμε συνειδητά στο παιχνίδι της ζωής, με θέληση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)