Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Ο διαλογισμός είναι πράξη αγάπης και θυσίας

Πόσες φορές κανείς αντιμετωπίζει την αντίσταση του νου την ώρα του διαλογισμού - τι είναι αυτό που αντιστέκεται τελικά; Επειδή είμαστε σε αργό κραδασμικά πεδίο εδώ στη γη, η ύλη μας και ο νους μας έχει την τάση να αντιστέκεται στη Ροή της ενέργειας και να την μπλοκάρει, θέλοντας να κρατήσει τα δεδομένα του, φοβούμενος την αλλαγή. (Βέβαια είναι ψέμα κι αυτός ο φόβος). Η χαμηλότερη και πιο αργή φύση μας είναι εκείνη που αντιστέκεται κι εμείς καλούμαστε να την θυσιάσουμε, να την καθαρίσουμε και να την αγαπήσουμε βαθύτερα. Γιατί αγάπη σημαίνει ενέργεια, και αντίσταση σημαίνει μπλοκάρισμα ή κενό ενέργειας. Ο διαλογισμός είναι η πράξη της αγάπης, η ώρα που αφήνουμε την Ροή της Ενέργειας να θεραπεύσει με την απλότητα, την αγαθότητα και την ευφυία της όλα εκείνα τα κενά στο είναι μας που έχουν έλλειψη ενέργειας, έλλειψη πράνα.

Ας διαλογιστούμε περισσότερο στην έννοια της Θυσίας και ας την κάνουμε πράξη στο διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι θυσία. Η κατάδυση βαθύτερα στον εαυτό είναι θυσία. Η αγάπη είναι θυσία. Και η θυσία του εαυτού μας δίνει τα Πλούτη του Εαυτού. Θυσία των χαμηλότερων ενστίκτων, των πιο αργών σε κραδασμό, της αντίστασης, των μπλοκαρισμάτων, της αργίας, της κακότητας, της άγνοιας, του εγωκεντρισμού και της ταύτισης με το σώμα, θυσία της χαμηλής μας φύσης και όχι κάποιων άμοιρων ζώων όπως κάνανε διαστροφικά κάποιες θρησκείες.

Τελικά τα καταφέρνουμε σιγά σιγά και ένα ένα τα χαμηλότερα κομμάτια του εαυτού μας να τα καθαρίζουμε, θέλει όμως πολύ διαλογισμό, υπομονή, εξυπνάδα κι εγρήγορση και αγάπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)