Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008

Σρι Ραμακρίσνα

"Αν εισέλθετε στον κόσμο προτού να έχετε αποκτήσει από τη Σαντάνα σας (πνευματική άσκηση, διαλογισμός) μια βαθιά αγάπη για τον Κύριο, να είστε σίγουροι ότι θα σκοντάψετε. Οι λύπες, οι δυστυχίες και όλα τα κακά στα οποία υπόκειται η σάρκα, θα σας κάνουν να χάσετε την ισορροπία σας. Όσο περισσότερο βυθίζεστε στα πράγματα του κόσμου, τόσο θα σας απασχολούν και τόσο θα είστε προσκολλημένοι στον κόσμο."

"Μια μέρα ρώτησαν τον Σρι Ραμακρίσνα: 'Κύριε, ένας άνθρωπος είναι καταδικασμένος να ξαναγεννηθεί, αν δεν σκέφτεται το Θεό την ώρα του θανάτου του, έστω και αν συχνά είχε σκεφτεί το Θεό στη διάρκεια της ζωής του;'
Ο Δάσκαλος απάντησε: 'Οι άνθρωποι σκέφτονται το Θεό, αλλά δεν έχουν πίστη. Τον ξεχνούν και προσκολλώνται στον κόσμο. Ο κόσμος σκέφτεται όπως ακριβώς ο ελέφαντας, που μόλις τελειώσει το λουτρό του κυλιέται στο χώμα. Αλλά αν αφού πλύνουμε τον ελέφαντα, τον οδηγήσουμε στο σταύλο του, δεν έχει την ευκαιρία να ξαναλερωθεί. Αντίστοιχα, αν ένας άνθρωπος σκέφτηκε το Θεό την ώρα του θανάτου του, το πνεύμα του έχει εξαγνισθεί και δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο να μολυνθεί από ''τη γυναίκα και το χρυσό'''."

-Σρι ΡαμακρίσναΔεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)