Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

Κατανόηση και "εξ-αγγελοποίηση"

Η Κατανόηση είναι ο βασικός δρόμος για να φτάσει κανείς στην Αγάπη. Κατανοώ σημαίνει συνειδητοποιώ, μπαίνω στην διαδικασία να αγκαλιάσω, να δεχτώ και να αγαπήσω στοιχεία του είναι μου και των άλλων, τα οποία απορρίπτω, δεν τα δέχομαι και με βασανίζουν. Αποφασίζω και παίρνω την ευθύνη των σφαλμάτων και αδυναμιών μου και τα μετουσιώνω σε Τελειότητα. Είναι μια πολύ δημιουργική και ενεργητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται εγρήγορση.

Όταν αιτεί κανείς για Κατανόηση, (δηλαδή όταν προσπαθεί να βάλει τον εαυτό σε μια εσωτερικότητα και ενδοσκόπηση, γιατί αιτώ πνευματικά δεν σημαίνει κάνω μια προσευχή χειλέων αλλά προσπαθώ να πραγματώσω συνειδητά αυτό που αιτώ, αφού δια Νόμου δίνεται άμεσα αυτό που αιτούμε) αρχίζουν και του ανοίγονται οι Ουρανοί των Μυστηρίων και ο άνθρωπος αρχίζει και αντιλαμβάνεται τις βαθύτερες αιτίες διαφόρων γεγονότων, του δίνονται εμπνεύσεις εσωτερικά και αποκαλύψεις κι έτσι η Κατανόηση και η Αγάπη του επεκτείνονται ακόμα περισσότερο. Εδώ και πάλι λειτουργεί ο Νόμος της έλξης των ομοίων, δηλαδή όσο περισσότερο προσπαθούμε για Αγάπη, τόσο περισσότερη θα μας έρχεται. Αυτό συμβαίνει με κάθετι που δημιουργούμε, είτε θετικό ή αρνητικό. Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι δημιουργικός, οπότε πρέπει να διοχετεύουμε την δημιουργικότητά μας στο όλο και πιο υψηλό. Δεν καλούμαστε να ξεριζώσουμε στοιχεία του είναι μας ως 'αρνητικά΄' ή 'χαμηλά' αλλά να υψώσουμε αυτά. Το μίσος και άλλα χαμηλά συναισθήματα δεν είναι τίποτ'άλλο παρά η ίδια ενέργεια της Αγάπης εκφραζόμενη από χαμηλά, απ'τα κάτω chakras. Αυτά τα κάτω κέντρα είναι τα ζωώδη κέντρα που είναι πιο δύσκολο να φτάσει το Φως εκεί και να ανυψωθεί ο κραδασμός τους. Είναι αρκετά αδρανή και εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε κάτω απ'το κοντρόλ μας και όχι να είμαστε δούλοι σε αυτά και να αφηνόμαστε σε επιθυμίες και ορέξεις διάφορες.
Γιατί όπως είπαμε δεν πρέπει να ξεριζώσουμε κάτι (τις επιθυμίες και τις ορέξεις) αλλά να ανεβάσουμε την ενέργεια πιο ψηλά.
Ο αφώτιστος άνθρωπος είναι εστιασμένος στο κάτω κέντρο του κατά 90% το λιγότερο. Χάνει έτσι τις ομορφιές, τις χαρές και τις απολαύσεις των υπόλοιπων κέντρων, αφού ο εστιασμός του ενεργοποιεί μόνο το κόκκινο αυτό chakra. Και το αστείο είναι ότι οι υλιστές νομίζουν ότι χαίρονται τη ζωή! Αυτά ξέρουν αυτά κάνουν... Γι'αυτό κι εμείς ας εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στο όλο και πιο υψηλό, σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Πνευματικότητα είναι η Επιστήμη της πνευματικοποίησης της ύλης, να κάνουμε δηλαδή το σώμα μας να δονείται με μεγαλύτερες ταχύτητες και να μην μείνει ένα χωμάτινο, λασπωμένο σώμα αλλά να 'εξ-αγγελοποιηθεί'. Μα οι Άγγελοι δεν είναι οι πιο ευτυχισμένοι? Άγγελοι με συνειδητότητα εμείς καλούμαστε να γίνουμε, σε αυτή την Εποχή επαναστροφής στο Πατέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)