Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεφορτωθούμε τις θυμαπάτες - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

1. Οι θυμαπάτες καταναλώνουν ψυχική ενέργεια για να επιβιώνουν και να λειτουργούν. Παίρνουν τη ψυχική ενέργεια που κυκλοφορεί στην αύρα σας. Εξαντλούν επίσης την ψυχική ενέργεια που υπάρχει στα αντίστοιχα κέντρα και εξαντλούν τα όργανα που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα κέντρα. Η εξάντληση της ψυχικής ενέργειας έχει σαν αποτέλεσμα το φυσικό, ηθικό, νοητικό και πνευματικό εκφυλισμό.
2. Οι θυμαπάτες δημιουργούν διαταραχές στη νοητική μας σφαίρα, γιατί ο νους δεν συμφωνεί πάντοτε με τις απαιτήσεις μιας θυμαπάτης. Επίσης, αν πράγματι συμφωνεί, φέρνει τη θυμαπάτη μέσα στη νοητική σφαίρα και υποτάσσει τον εαυτό του ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις της θυμαπάτης, ακόμα και αν βλέπει ότι λογικά κάνει λάθος.
3. Οι θυμαπάτες προσκαλούν οντότητες μέσα στην αύρα. Οι θυμαπάτες χρησιμοποιούνται σαν αστρικά οχήματα για ορισμένες οντότητες που είναι προσκολλημένες στη γη και οι οποίες θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία της επίγειας ζωής των ηδονών και των αρνητικών συναισθημάτων. Όταν αυτές χρησιμοποιούν τη θυμαπάτη σας, είτε εισέρχονται στην αύρα σας είτε χειρίζονται τη θυμαπάτη σας για να ικανοποιήσουν τους πόθους τους. Στην πραγματικότητα, οι θυμαπάτες σας έχουν οσμή και προσκαλούν οντότητες.
4. Οι θυμαπάτες δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις σας. Λόγω του ότι οι θυμαπάτες σας σχηματίζονται από επιθυμίες, ασκούν μια ισχυρή δύναμη για να αποκτήσουν τα αντικείμενα των επιθυμιών πέρα από συνθήκες, νόμους ή κανόνες.
Μπορεί να δει κανείς τη θυμαπάτη ενός ατόμου να λειτουργεί επιθετικά για να φτάσει στον αντικειμενικό της στόχο. Οι άνθρωποι δεν υποχωρούν πάντοτε σε τέτοιες επιθετικές απαιτήσεις και τις αντιμάχονται· δεν είναι πάντα δυνατόν να εξαναγκάζονται ή να υποτάσσονται οι άνθρωποι. Η επιθετικότητα είναι η ενεργός εκδήλωση μιας θυμαπάτης. Το ίδιο και ο ανταγωνισμός. Όταν οι θυμαπάτες απουσιάζουν, το άτομο συνεργάζεται και μοιράζεται.
5. Οι θυμαπάτες εκδηλώνονται τελικά σαν ασθένεια λόγω της εξάντλησης της ψυχικής ενέργειας. Αν κανείς μπορεί να ανακαλύψει τις κύριες θυμαπάτες ενός ατόμου, μπορεί να δει καθαρά σε ποια περιοχή θα εκδηλωθεί αυτή η ασθένεια. Μερικές φορές η εκδήλωση των θυμαπατών μέσω μιας ασθένειας είναι μια απελευθέρωση για το άτομο. Αν πρόκειται για μαθητή, κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του μπορεί να δει τη θυμαπάτη του και με το φως του νου του να την καταστρέψει. Συχνά η ασθένεια μας δίνει μια ευκαιρία να βάλουμε τον εαυτό μας στο σωστό δρόμο.
6. Οι θυμαπάτες παρεμποδίζουν τη διεύρυνση της συνείδησης, γιατί διεύρυνση της συνείδησης σημαίνει εξάλειψη της θυμαπάτης. Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο όταν μέσα στη θυμαπάτη, ή μαζί μ'αυτή, εργάζεται μια οντότητα. Προβάλλει τόσο ισχυρές απαιτήσεις στο νου, που το 90 τοις εκατό του νου λειτουργεί για να ανταποκριθεί στην ανάγκη της θυμαπάτης. Οι τοξικομανείς είναι παράδειγμα αυτής της κατάστασης.
7. Οι θυμαπάτες δεν αφήνουν το νου να λειτουργήσει με ορθή συλλογιστική και λογική. Η επιθυμία δεν αναγνωρίζει άλλα δικαιώματα από τα δικά της και λόγω του ότι η ορθή συλλογιστική και η λογική είναι θανάσιμοι εχθροί της θυμαπάτης, συνέχεια την αποστρέφονται.
Σ'ένα άτομο που έχει μια θυμαπάτη, δεν του αρέσει να ακούει οτιδήποτε ενάντια στις επιθυμίες του. Οι επιθυμίες τυφλώνουν τα μάτια του.

Λόγω των θυμαπατών, χάνετε τον έλεγχό σας πάνω στον ίδιο το μηχανισμό σας. Οι θυμαπάτες τον αναλαμβάνουν και τον χειρίζονται σύμφωνα με τους σκοπούς τους. Ελέγχουν τη σκέψη σας, τα λόγια σας, τις συναισθηματικές αποκρίσεις ή αντιδράσεις σας και επίσης τις φυσικές σας δραστηριότητες.

Οντότητες περιμένουν να βρουν ένα σημείο επαφής με τη γήινη ζωή. Αυτό το σημείο επαφής είναι μια θυμαπάτη στην αύρα του ατόμου. Όταν μια οντότητα βρει σ'ένα άτομο μια επιθυμία αντίστοιχη με τη δική της, μυρίζει την επιθυμία ή τη θυμαπάτη και τρυπώνει μέσα και καταλαμβάνει ένα από τα τρία κατώτερα κέντρα, για να τα χρησιμοποιήσει για δική της ικανοποίηση. Για παράδειγμα, μια θυμαπάτη που σχετίζεται με τα σεξουαλικά όργανα κάνει αυτά τα όργανα υπερβολικά ευαίσθητα. Το θύμα διψάει για σεξ και ακόμα κι αν αυτό του δωθεί σε αφθονία, η φωτιά του συνεχίζει να τον καίει, μέχρι που τα όργανα εμφανίζουν προβλήματα και γίνονται άχρηστα.

Μερικές φορές ένα άτομο τρέφει τόσες πολλές θυμαπάτες, που έχει πολλές οντότητες, ή μία λεγεώνα μέσα στην αύρα του και οι οποίες πιάνονται η μία με την άλλη είτε με τα χέρια τους, είτε με τα πόδια τους, είτε με τις ουρές τους... Ο Χριστός συνάντησε ένα τέτοιο άτομο που είχε μια λεγεώνα.

Όταν μέσα στην αύρα σας υπάρχουν σε αφθονία θυμαπάτες, δεν πρέπει να προσεγγίζετε ή να μαζεύετε τη Διδασκαλία, γιατί οι θυμαπάτες σας θα την χρησιμοποιήσουν για τη δική τους συντήρηση και το μέλλον σας θα γίνει χειρότερο απ'το παρελθόν σας. Η Σοφία αυξάνει τη δύναμη των θυμαπατών σας. Γι'αυτό οι μεγάλοι Δάσκαλοι προτού σας μεταβιβάσουν οποιαδήποτε προχωρημένη φόρμουλα, απαιτούν από σας συναισθηματική ή αστρική εξάγνιση. Αυτή είναι η εξάγνιση της καρδιάς.
Η τελετή του βαπτίσματος είναι το συμβολικό τυπικό του ξεπλύματος των θυμαπατών σας και είναι πολύ ενδιαφέρον που σχεδόν όλες οι θρησκείες έχουν αντίστοιχες τελετές για εξάγνιση.

Μερικές φορές οι θυμαπάτες συσσωρεύονται στις θύρες των αισθητηρίων οργάνων σας και δρουν σαν μεταφραστές σας. Ακούτε, μυρίζετε βλέπετε, γεύεστε, αγγίζετε και φτάνετε σε συμπεράσματα μέσω της επικοινωνίας των θυμαπατών σας. Αυτό σας κρατά σε μια κατάσταση όπου δεν έχετε επαφή με την πραγματική ζωή που συνεχίζεται στο περιβάλλον σας ή ακόμα και μέσα στον εαυτό σας.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)