Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Ενότητα

Η Ενότητα και η άμεση εφαρμογή του Θελήματος του Πατέρα, διαφεύγει σε αυτόν που παίζει με τους γήινους κανόνες. Δεν είμαστε εδώ να υπηρετήσουμε αυτούς τους γήινους υποκριτικούς κανόνες της κακομοιριάς και της μιζέριας, αλλά να εξαγιάσουμε και να πνευματικοποιήσουμε τη ζωή και όλες τις εκδηλώσεις της, είτε αυτό λέγεται εργασία, είτε σχέσεις, και όπου μας έχει τοποθετήσει ο Θεός. Καλούμαστε να είμαστε Νόμιμοι εν Πνεύματι, να είμαστε αληθινοί σε σχέση με το Πνεύμα και όχι με τη γήινη φτιαχτή ψευδαίσθηση, υποκύπτοντας σε συναισθηματισμούς, συνήθειες, "ηθικές" ανήθικες και συμπεριφορές που διδαχτήκαμε από τη κοινωνία και είναι υποκριτικές σε σχέση με την Αλήθεια και το Ήθος του Πνεύματος. Θέλει θάρρος και αμεσότητα δράσης η υιοθέτηση του Θείου Θελήματος και του Θείου Ήθους, καθώς πολλές φορές εναντιώνεται το Ήθος αυτό με τις δομές και την εκπαίδευση που έχουμε πάρει. Έτσι με θάρρος σπάμε τα δεσμά εκείνα που μας εμποδίζουν να εκδηλώσουμε την αγαθή και έξυπνη φύση μας και τη μοναδικότητα που ο καθένας κουβαλά.

Αν η Ενότητα με τον Εαυτό διαφεύγει, σημαίνει ότι ο διαλογισμός μας δεν είναι αρκετός, όχι σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα. Αυτό θα το διαπιστώσουμε με το κατά πόσο ήρεμοι και γαλήνιοι είμαστε εσωτερικά.

Η Ενότητα υπάρχει. Αρκεί να την αφήσουμε να εκδηλωθεί. Να γίνουμε κανάλια άγια. Ας λατρέψουμε περισσότερο το Ένα μέσα σε όλα. Ας διαλογιστούμε περισσότερο στο Ένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)