Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Το έκτο chakra του τρίτου ματιού

Βρίσκεται στη περιοχή του μετώπου και όπως κάθε κέντρο έτσι και αυτό σχετίζεται με μέρη του φυσικού σώματος και με έναν ενδοκρινή αδένα. Στη περίπτωση αυτή σχετίζεται με την όραση, την ακοή, το νευρικό σύστημα και με την υπόφυση.

Καθώς ανοίγει σιγά σιγά αυτό το chakra διανοίγεται και η πνευματική όραση στους αιθερικούς κόσμους. Αρχίζει κανείς να βλέπει οράματα, οντότητες πνευματικές, ενέργειες, τις αύρες των ανθρώπων κλπ.
Αν είναι μπλοκαρισμένο τότε το άτομο μπορεί να είναι ιδιαίτερα διανοητικό, με τη δική του παράλογη ίσως λογική ή μπορεί να ξεχνά εύκολα ή να έχει μια θολούρα για τα μελλοντικά του σχέδια και στόχους. Ακόμα σχετίζεται με τα προβλήματα στη φυσική όραση.

Ένα υπερβολικά και χωρίς ισορροπία ανεπτυγμένο έκτο chakra μπορεί να φέρει ακόμα και σχιζοφρένεια. Γι'αυτο είναι σημαντικό τα chakras να ανοίγουν σιγά σιγά με ισορροπία χωρίς βίαιες τεχνικές.

Ο φόβος για το μέλλον είναι ένδειξη ότι το κέντρο αυτό είναι ακόμα κλειστό και μπλοκαρισμένο. Αντιθέτως ο οπτιμισμός, η σοφία, η διόραση και η ενόραση, είναι ενδείξεις ότι το chakra αυτό ανοίγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)