Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Είμαστε το αποτέλεσμα μιας εκπαίδευσης

Αν σκεφτούμε τι είμαστε, θα δούμε ότι είμαστε το αποτέλεσμα μιας εκπαίδευσης. Αν κάνουμε συνεχώς παρέες του τάδε επιπέδου, αργά η γρήγορα θα εκπαιδευτούμε σε αυτή τη συμπεριφορά και θα γίνουμε κι εμείς έτσι. Γι’ αυτό είναι ουσιώδες να ερχόμαστε σε επαφή και σε τριβή συνεχώς με πνευματικούς ανθρώπους, με έννοιες και διδασκαλίες, γιατί οι άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να μας περάσουν ότι ο υλισμός είναι κάτι το αυτονόητο και το ‘νόμιμο’, κάτι το φυσιολογικό. Έτσι πολλοί ενώ έχουν έντονες τάσεις προς τη πνευματικότητα, επηρεάζονται απ’ τό περίγυρο και νομίζουν ότι η πνευματικότητα είναι κάτι το αφύσικο και ανώμαλο, ενώ αντιθέτως είναι το φυσιολογικό. Γι’ αυτό οι πνευματικοί αγωνιστές χρειάζεται να αναπτύσσουν το θάρρος και την αυτοπεποίθηση, γιατί οι άλλοι θα προσπαθήσουν πολλές φορές να ρίξουν το δεντράκι της εξέλιξης μας που προσπαθεί να σταθεί.

Ακόμα κι αν νομίζουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε, αν συνεχώς είμαστε σε επαφή με πιο ‘γήινους’ ανθρώπους, θα μας βάλουν σε μια διαδικασία να νομίζουμε ότι η μιζέρια, η κακομοιριά, η γκρίνια και η δυστυχία είναι αυτονόητες και φυσικές και πρέπει να τις αποδεχόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι σαν τα πρόβατα και να τρεφόμαστε μόνο με αυτά που μας δίνει η κοινωνία, τις διάφορες χαζές διασκεδάσεις, τα χημικά φαγητά, τα χαμηλά ακούσματα/μουσικές και ότι προσπαθεί να μας κρατήσει σε ένα χαμηλό επίπεδο συνειδησιακά.

Ο πνευματικός δρόμος είναι αγώνας και επανάσταση ενάντια στην αδράνεια και η προσπάθεια της εγκατάστασης του πνευματικού Πολιτισμού στη γη. Η προσπάθεια εκλέπτυνσης του ανθρώπου θέλει αγώνα, με θάρρος, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, αλλιώς όλες αυτές οι λέξεις που λέμε ‘αγάπη, κατανόηση, σεβασμός’ κλπ, θα μείνουν απλά κενά λεκτικά κελύφη. Η πνευματικότητα είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ των λεπτών αυτών νοημάτων και ο διαλογισμός το εργαλείο για τη πραγμάτωση αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)