Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

Τα εξωτερικά γεγονότα ως πνευματικοί οδηγοί

Τα εξωτερικά γεγονότα της καθημερινότητας είναι σημαντικοί οδηγοί για τη πνευματική μας ανάπτυξη. Ένας Δάσκαλος λέει "δεν δουλεύουμε με θαύματα αλλά με το καθημερινό μόχθο". Οι άνθρωποι πολλές φορές έχουν περίεργες αντιλήψεις όσον αφορά τη πνευματική καθοδήγηση και ίσως μέσα τους περιμένουν να κατέβει κάποιος άγγελος να τους πει να πάνε στο τάδε βουνό κλπ, αυτό θα είναι πραγματική καθοδήγηση γι’ αυτούς. Όμως η πνευματική πραγματικότητα είναι πιο απλή. Η καθοδήγηση μας δίδεται μέσα στη καθημερινή μας ζωή, μέσα από τη συμπεριφορά των άλλων απέναντι μας αλλά και όλα τα γεγονότα που μας συμβαίνουν δεν είναι τυχαία, κάτι μας δείχνουν, κάπως μας καθοδηγούν. Γι’ αυτό είναι καλό να μην βιαζόμαστε να ρίξουμε τις ευθύνες αυτών που μας συμβαίνουν στους άλλους, αλλά να δούμε γιατί έγινε αυτό σε μας, τι συμβολίζει. Δεν είναι ανάγκη πάντα να ερμηνεύουμε τα γεγονότα με το λογικό νου γιατί μπορεί να συμβεί κάτι που προσπαθεί να διορθώσει μια ενέργειά μας, μια έλλειψη ή μια ανισορροπία μας. Σαν να προσπαθούν δηλαδή τα γεγονότα να γίνουν ένα αυλάκι που καθοδηγεί το νερό.

Η ζωή μας η καθημερινή είναι πολύτιμη και πρέπει να μάθουμε να την εκτιμούμε και να την αγαπάμε περισσότερο. Ήρθαμε εδώ στη γη, στην ύλη, για να την πνευματικοποιήσουμε! Πόσο μεγάλη και τι ωραία περιπέτεια! Δεν τίθεται ζήτημα βέβαια ότι υπάρχει πόνος... Έτσι είναι η φύση του πεδίου εδώ.

Ας αγαπήσουμε λοιπόν περισσότερο τη κάθε στιγμή τη καθημερινή, γιατί πραγματικά είναι πολύτιμη. Και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν κάποια φαινομενικά "καθημερινή" στιγμή της ζωής μας είναι πολύ σπουδαία για το θεϊκό Σχέδιο. Μην υποτιμούμε τη μικρότητα μας. (Ούτε και να την υπερτιμούμε βέβαια).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)