Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Θυμαπάτες του ιερού κέντρου (2ο chakra)

Το ιερό κέντρο (2ο chakra κάτω απ'τον αφαλό) σχετίζεται με τρεις κύριες θυμαπάτες:

Η επιθυμία για φυσική επαφή με αντικείμενα ή ανθρώπους για την ικανοποίηση της ηδονής μεγαλώνει και φτιάχνει τη θυμαπάτη της, η οποία παρακινεί το άτομο να χρησιμοποιεί τις πέντε αισθήσεις του, που είναι για να αισθάνεται, για να αποκτήσει το αντικείμενο της επιθυμίας.

Η επιθυμία για σεξ φτιάχνεται συχνά από τη φαντασία ή από εντυπώσεις που πάρθηκαν από γονείς και φίλους. Αυτή η θυμαπάτη είναι η πιο ογκώδης στην αύρα της ανθρωπότητας σήμερα. Τρέφει τον εαυτό της με πορνογραφία, ακολασία και στενή επαφή με σεξουαλικά αντικείμενα.

Μας έχει ειπωθεί ότι εκατομμύρια οντότητες καταλαμβάνουν τέτοιες θυμαπάτες στην αύρα των ανθρώπινων όντων και τα εξωθούν σε διαστροφή, πορνεία, παράνομες σχέσεις, βία, απαγωγές και βιασμούς. Αυτή τη θυμαπάτη δεν την έχουν μόνο ενήλικοι, αλλά και παιδιά επίσης από δύο περίπου μέχρι εννιά χρονών, τα οποία υπακούουν ασυνείδητα στη θυμαπάτη που τα διακατέχει. Αυτή η θυμαπάτη μπορεί να κληρονομηθεί ή να παρθεί απ'τους γονείς, ή να μεταφερθεί σ'αυτή τη ζωή από προηγούμενες ενσαρκώσεις.

Η επιθυμία να προσελκύει κανείς ανθρώπους για προσωπική χρήση, χειραγώγηση και ευχαρίστηση μέσω ορισμένων χειρονομιών ή κινήσεων του σώματος, μέσω ορισμένης οξύτητας ή κάποιων τόνων της φωνής, μέσω ερωτικά προκλητικού ντυσίματος και μεηκάπ ή μέσω ορισμένων αρωμάτων, είναι η θυμαπάτη που δίνει δουλειά σε πολλά μαγαζιά. Αν αυτή η θυμαπάτη αναπτυχθεί και κυριαρχήσει, δημιουργεί ματαιοδοξία και εγώ και εκμεταλλεύεται αδύναμους ανθρώπους για να τρέφεται.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)