Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Πως διαλύουμε ενεργειακά μπλοκαρίσματα και εγωισμούς

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που προσπαθούμε ν'αναπτύξουμε για να προοδεύσουμε πνευματικά, είναι η συνειδητοποίηση των αρνητικών μας συμπεριφορών, συνηθειών κλπ. Αφού αναγνωρίσουμε ένα τέτοιο στοιχείο πάνω μας, η σωστή αντιμετώπιση είναι όχι η κατά μέτωπο σύγκρουση με αυτά, αλλά η ταύτιση με την εσωτερική μας αγαθότητα και φως. Τότε από μόνα τους αυτά τα αρνητικά στοιχεία ατονούν, μαραζώνουν και διαλύονται. Φέρνουμε δηλαδή φως στα σκοτάδια, αντί να παλεύουμε με τις ίδιες τις σκιές. Γι'αυτό και πολλές προσεγγίσεις πνευματικών τεχνικών όπως η αυτογνωσία ή και η ψυχοθεραπεία ακόμα, και άλλες τεχνικές που δεν έχουν το διαλογισμό/προσευχή, τελικά δεν πάνε πολύ μακριά το άτομο, αν και δίνουν μια βοήθεια μέχρι ένα επίπεδο.

Κάθε τέτοια αρνητική σκεπτομορφή-σκεπτοδομή, είναι ουσιαστικά μια παγιωμένη ενέργεια στη φυσιολογία μας, που μπλοκάρει την ελεύθερη ροή.
Αυτό λέγεται αλλιώς και εγωισμός. Αυτές οι σκεπτομορφές έχουν έλλειψη ενέργειας/συνειδητότητας. Όταν ταυτίζεται κανείς με το Φως και την Αγαθότητα, φέρνει περισσότερη ενέργεια/πράνα στη φυσιολογία και διαλύονται τα μπλοκαρίσματα σιγά σιγά, ενώ μια διανοιακή μόνο αντιμετώπιση όπως "σήμερα θα προσπαθήσω να καταπιέσω το θυμό μου όταν δω αυτό το άτομο που με ενοχλεί" δεν φέρνει αποτέλεσμα, δεν είναι δημιουργική. Όλα τα προβλήματά μας ξεκινούν από την έλλειψη δημιουργικότητας, από την αδράνεια σε διάφορα επίπεδα. Πρέπει να γίνουμε σαν τον ήλιο, που συνεχώς δημιουργεί, δίνει και στέλνει ενέργεια. Σε μια τέτοια κατάσταση συνεχούς προσφοράς, η ζωή θα μας θρέψει κι έτσι δεν θα χρειάζεται ν'ανησυχούμε και να φοβόμαστε! Ενώ μια εγωκεντρική συμπεριφορά "όλα για μένα, ότι πάρω, δώσε μου, κοίτα με, αγάπησέ με, κλπ" τελικά δεν βγάζουν πουθενά και συνεχίζουμε και νιώθουμε κενοί αφού περάσει η επίδραση της ενέργειας που μας έχει δωθεί. Αυτό το νόημα έχει και η συνεχής ανιδιοτελής υπηρεσία που όλες οι άγιες διδασκαλίες αναφέρουν, να είναι κανείς συνεχώς σε δημιουργικότητα, αφοβία και χαρά, να δίνει, χωρίς αναμονή ανταπόδωσης. Απ'τη στιγμή που σκεφτόμαστε το προσωπικό όφελος, μπλοκάρουμε εκείνη την ίδια τη στιγμή την ενέργεια που ελεύθερα έρχεται να μας θρέψει. Έτσι σιγά σιγά καλό είναι να προσπαθούμε στη καθημερινότητα να "γυρίσουμε" τις σκεπτομορφές αυτές από βαμπιρικές σε δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)