Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

"Το Όμορφο είναι χρήσιμο"

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη φράση "το Όμορφο είναι χρήσιμο";
Μερικές ιδέες: Ομορφιά σημαίνει καλή μορφή, συνεκτικότητα, αρμονία, αγαθότητα, σοφία, δημιουργικότητα (μιλάμε πάντα για την πνευματική Ομορφιά). Αυτές οι ποιότητες που ενυπάρχουν στην Ομορφιά, είναι φυσικά χρήσιμες προς την εξέλιξη μας. Μας προωθούν προς τα άνω. Γι'αυτό το Όμορφο είναι χρήσιμο.

Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε πνευματικά, σε ψυχικό επίπεδο. Η επί της ουσίας εξάσκηση του νου σε τέτοιες έννοιες βάζει σε τάξη τον εσωτερικό εαυτό και άρα κατόπιν και τον εξωτερικό εαυτό με τις διαφορες πράξεις του. Εξαγνίζοντας και εκλεπτύνοντας το νου δηλαδή, εκλεπτύνεται και ο υπόλοιπος εαυτός, αφού οι συμπεριφορές μας οι εξωτερικές είναι αποτέλεσμα της κατάστασης του νου.

Σε πνευματικό επίπεδο, οι όμορφες σκέψεις είναι όμορφες πράξεις (όχι μόνο οι σκέψεις της διάνοιας αλλά γενικά οι ενεργειακές εκπορεύσεις), οι οποίες μας προωθούν προς τα άνω. Απαιτεί κι αυτό τη προσπάθεια του, με την υπέρβαση της παχυλότητας και της αδράνειας. Όσο πιο αγνές οι εκπορεύσεις μας, τόσο πιο ψηλά πάνε και τόση πιο πολύ ζωή και μεταμόρφωση φέρνουν στη φυσιολογία. Και θα έχετε παρατηρήσει, ότι όσο πιο βαθιά χαλαρώνει κανεις, τόσο πιο αγνές σκέψεις μπορεί να δημιουργεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)