Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Διεκδίκηση της Τελειότητας

Φοβόμαστε την Τελειότητα και δεν την επιδιώκουμε, όμως κι αυτός ο φόβος προέρχεται απ΄την Άρνηση, η οποία θέλει να μας κρατήσει πίσω, να μας κρατήσει στη μετριότητα. Η διεκδίκηση της Τελειότητας είναι που έχει αξία, η προσπάθεια γι'αυτήν, και όχι ο σκοπός. Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο στόχος κινείται και εξελίσσεται, όμως δεν μας αφορά αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει ο αγώνας για εξέλιξη, η οποία έρχεται μέσα από την ενατένιση της Τελειότητας και του Αγαθού και μέσα από τη συνειδητή προσπάθεια για εφαρμογή αυτών στην καθημερινότητα.

Επίσης, ο φόβος για την Τελειότητα, έρχεται από την έλλειψη πίστης στον εαυτό και στις δυνατότητες. Η ολιγοψυχία όμως τι σχέση έχει με την Πνευματικότητα, αφού οι Δάσκαλοι όλων των εποχών μας θυμίζουν ότι μόνοι μας πρέπει να δυναμώνουμε τον εαυτό μας και να παλεύουμε σαν λιοντάρια.

Η προσευχή και ο διαλογισμός μας ενδυναμώνουν αν γίνονται σωστά. Είναι τα μέσα για την ευθυγράμμιση του εαυτού με τον Εαυτό/Θεό. Και πάλι όμως δεν πρέπει να περιμένουμε φοβερά αποτελέσματα με λίγες φορές, αφού σε κάθε διαλογισμό μας δίνονται μικρά κομμάτια ενέργειας, τόσο όσο μπορούμε να χωρέσουμε, για να μην προξενηθούν βλάβες στη φυσιολογία.

Η αγαθότητα είναι ταμπού στην εποχή μας. Η πραγματική έννοια της αγαθότητας, δεν είναι μια αφελής και χαζή αντιμετώπιση των ανθρώπων και των καταστάσεων, αλλά αντίθετα, η αγαθότητα έχει εξυπνάδα, εγρήγορση και συνειδητότητα, με αγνότητα όμως! Παρατηρούμε, συνειδητοποιούμε και σιωπούμε όταν πρέπει, αποφεύγοντας τα παιχνίδια κοντρόλ/εξουσίας. Μα γιατί συνεχώς πρέπει να αποδεικνύουμε την εξυπνάδα μας?! Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια που δημιουργεί ο αγώνας για απόδειξη των ικανοτήτων, μόνο ανισορροπία φέρνει και μπλοκαρίσματα στο νευρικό σύστημα. Ούτε βέβαια πρέπει να πάμε στο άκρο και να μην δώσουμε στους αδελφούς τις γνώσεις και την βοήθεια που χρειάζονται, αλλά να μάθουμε να είμαστε καίριοι και αποτελεσματικοί στις κινήσεις μας. Έτσι κινούμαστε προς την Τελειότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)