Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Πορεία ωραιοποίησης - Θετική στάση του νου

Η πνευματική πορεία θέλει αφοσίωση, η οποία όμως αργά ή γρήγορα πληρώνεται και αποδίδει τους καρπούς της. Έτσι, όποιος συχνά εστιάζεται στο Ιδανικό και την Ομορφιά, έλκει τις ανάλογες Οντότητες που δίνουν Χαρά στην υπόσταση.

Είναι πορεία ωραιοποίησης του εαυτού η πνευματική πορεία και έχουμε πολλά στοιχεία να δουλέψουμε, να εξευγενίσουμε και να καλλιεργήσουμε μέσα μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Πρέπει να συνηθίσουμε τον εαυτό μας στη Χαρά, ακόμα κι αν οι συνθήκες της ζωής μας είναι δύσκολες. Έτσι κι αλλιώς την στάση του νου μας κανείς δεν μπορεί να μας την αλλάξει αν δεν θέλουμε, και γι'αυτό μπορούμε να την καθοδηγούμε εμείς συνεχώς σε όμορφα μονοπάτια.

Η προσπάθεια ωραιοποίησης του εαυτού μας είναι μια ενεργητική δραστική κατάσταση, σαν κρούση προς τους Πνευματικούς Κόσμους. Και υπάρχει ο Νόμος του 'όποιος κρούει αυτός θα λάβει'. Σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής έρχεται και η μεγαλύτερη ικανότητα αυτοκυριαρχίας, κάτι που είναι πολύτιμο τελικά και μας προστατεύει από δύσκολες καταστάσεις, γιατί, ποια είναι η μεγαλύτερη προστασία απ'αυτήν της ευλογίας;

Κοιτώ μπροστά σημαίνει θετικότητα πνεύματος, αναγέννηση του εαυτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)