Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Ξεπερνώντας τις τάσεις αυτοκαταστροφής

Αν θέλουμε να εξελιχθούμε και να βιώσουμε την εσωτερική ικανοποίηση της επιστροφής στη Χαρά, πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε εξυψωμένα, να κατευθύνουμε τις σκέψεις μας στο Υψηλό. Τα εμπόδια στην καθημερινότητα θα είναι πολλά και πολλά τα βάρη τα ενεργειακά, όμως κάθε μέρα πρέπει να συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας και να αποστέλλουμε ευχαριστία στον Θεό. Κάθε μέρα ας αφιερώνουμε μία ώρα για την εξύψωση του εαυτού και αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα αυτής της άσκησης θα φανούν στη φυσιολογία μας ως μια διαρκής χαρά που μας γεμίζει και τίποτα εξωτερικό δεν μπορεί να την βάλλει. Βέβαια ζούμε σε πλανήτη χαμηλών κραδασμών και όλο και κάτι θα μας τραβά προς τα κάτω. Γι'αυτό ας έχουμε επιμονή και αποφασιστικότητα.

Στον αγώνα μας πρέπει να θυμόμαστε τις τάσεις αυτοκαταστροφής που μπορεί να έχουμε κληρονομήσει απ'την οικογένεια ή το περιβάλλον και μπορεί να έχουν εμφανή ή πιο ανεπαίσθητη λειτουργία. Αυτές οι τάσεις μπορεί να εκδηλώνονται είτε με αρνητικές σκέψεις, είτε με αυτοκαταστροφική παθητικότητα, είτε με σκέψεις κακομοιριάς και έλλειψης αυτοσεβασμού. Ας πάψουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο για τη ζωή μας στους άλλους ή στη ζωή και ας πάρουμε τη δύναμή μας στα χέρια μας, αφού αν ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους, παραδίδουμε ταυτόχρονα και την ενέργειά μας.

Για να εκλεπτυνθούμε πρέπει να μάθουμε να ακούμε τον εσωτερικό ήχο της εξυψωμένης συνειδητότητας. Πρέπει να μάθουμε να ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ εξυψωμένη συνειδητότητα. Ας κατευθύνουμε τον εαυτό μας στο αγαθότερο και ομορφότερο, όσο πιο συχνά μπορούμε στην κάθε μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)