Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

Η σκάλα της Δικαιοσύνης

"Καθώς ανεβαίνετε ένα ένα τα σκαλιά της Δικαιοσύνης, πατάτε με σταθερό βήμα και ανεβείτε με αποφασιστικότητα στη σκάλα που σας οδηγεί στο Δημιουργό-Θεό. Κάθε βήμα έχει αξία και δεν πρέπει να παραλείπεται, καθώς με μικρές πέτρες θα χτιστεί ο ναός σας."

S.G.

*****************

Δεν πρέπει να περιμένουμε τις μεγαλειώδης αλλαγές και τα τεράστια βήματα στην πνευματική μας πορεία μέσα σε λίγες μόνο φορές που διαλογιζόμαστε. Ο ναός μας χτίζεται με μικρές πέτρες και κάθε διαλογισμός, όσο και 'ταπεινός' ακόμα και ατελής αν νιώθουμε ότι ήταν, μπορεί να προσθέτει ένα μικρό αλλά βασικό πετραδάκι στη συνειδητότητά μας, που μπορεί να είναι κλειδί για τα επόμενα βήματα και να ανοίξει πόρτες.

Ας δώσουμε αξία στον εαυτό μας και στη ζωή μας, με το να ενατενίσουμε το εσωτερικό Μεγαλείο του Θεού, που ευχαριστεί τα μάτια και την ψυχή και δίνει νόημα στη ζωή μας. Περιμένουμε να πάρουμε νόημα από χίλιες δυο μεριές απ'τον εξωτερικό κόσμο και τους ανθρώπους, όμως τελικά παίρνουμε βρώμικα ψίχουλα. Κανείς δεν μπορεί να μας ανεβάσει πνευματικά και να μας κάνει να νιώσουμε αγάπη, παρά μόνο η δική μας αποφασιστική προσπάθεια ανάβασης της σκάλας αυτής της Δικαιοσύνης, που είναι η σκάλα της πνευματικής μας εξέλιξης. Λέγεται σκάλα της Δικαιοσύνης γιατί ο νους πρέπει να βρίσκεται σε 'δίκαιη', ίση κατάσταση για να αφήσει το πνεύμα μας να αναχθεί. Και έτσι μόνο οι 'δίκαιοι' θα περάσουν την πόρτα της Χριστικής Ενότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)