Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Το πρόβλημα του σεξ

Στην εποχή μας ο κόσμος είναι υπερβολικά εστιασμένος στο σεξ. Το να χρησιμοποιεί ο ένας τον άλλον για την ευχαρίστησή του, όχι μόνο δεν θεωρείται αναξιοπρέπεια και τραγικότητα, αλλά απ’τους περισσότερους ενθαρρύνεται κιόλας σαν κάτι το cool και σαν κάτι άξιο θαυμασμού. Αυτός που κάνει σεξ πιο συχνά είναι ο πιο high και μάγκας τύπος, ενώ όσοι δεν έχουν συχνές σεξουαλικές σχέσεις ντρέπονται κιόλας…

Ας συνέλθουμε όμως. Το σεξ υπάρχει για ένα λόγο, για τη δημιουργία – δημιουργία σε πολλαπλά επίπεδα, στο σωματικό (παιδιά) και στα ψυχικοπνευματικά επίπεδα. Η εστίαση στο σεξ σαν η βασική πηγή ευχαρίστησης, δείχνει πόσο ο άνθρωπος είναι αποκομμένος από τη Πηγή, από το Θεό, καθώς η ένωση με το Θεό είναι χιλιάδες φορές πιο ευδαιμονική από την σεξουαλική εμπειρία. Η αποκοπή αυτή λοιπόν φέρνει την ‘ανάγκη’ για βαμπιρισμό, μέσα απ’ το σεξ, το φαγητό, τις σχέσεις και τις απολαύσεις γενικά.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας ο κατάλληλος για να δημιουργήσουμε; Πρώτα απ’ όλα, είναι κατάλληλος για να κάνουμε παιδιά μαζί του και να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί αφού κάνουμε τα παιδιά; Τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρξει μια εγκυμοσύνη κι ένα παιδί από ατύχημα; Αξίζει να φέρουμε κατ’ αυτό τον τρόπο ένα παιδί στο κόσμο, σαν ‘ατύχημα’; Θα θέλαμε εμείς να είμαστε το προϊόν ενός τέτοιου ‘ατυχήματος’; Έχουμε το δικαίωμα να καταστρέφουμε άλλες ζωές επειδή εμείς αναζητούμε λίγη ηδονή;

Ο κόσμος νομίζει ότι αν δεν ‘εκτονωθεί’ σεξουαλικά θα πάθει κάτι, θα χάσει την ισορροπία του. Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, γιατί με το σεξ ο άνθρωπος βιώνει ευχαρίστηση την οποία μετά αναζητά ξανά και ξανά και χάνει έτσι την ισορροπία του. Ενώ αν υπάρχει αγνότητα και το άτομο δεν μπει σε σεξουαλικές σχέσεις μέχρι να βρει τον κατάλληλο σύντροφο, αυτοί οι πειρασμοί δεν θα υπάρχουν. Η αγνότητα όμως έχει γίνει δυστυχώς ‘ντεμοντέ’, ενώ είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Και εδώ αγνό δεν εννοούμε τον άνθρωπο που αναγκαστικά λόγω συνθηκών δεν κάνει σεξ ενώ θα ήθελε, αλλά τον άνθρωπο που επιλέγει να μείνει καθαρός από βαμπιρισμούς, τον άνθρωπο που δεν παίρνει μέρος στις κατεστημένες συμπεριφορές, και το βασικότερο, τον άνθρωπο που έχει επιλέξει την Πηγή σαν την κύρια τροφή του κι έτσι όχι μόνο δεν χρειάζεται άλλες απολαύσεις αλλά τον ‘κατεβάζουν’ κιόλας αυτές οι απολαύσεις.

Στις κοινωνίες μας δυστυχώς ο κόσμος εκπορνεύει πια το σώμα του, ενώνεται σεξουαλικά με ανθρώπους με τους οποίους δεν ταιριάζει, ή με ανθρώπους τους οποίους δεν αγαπά και δεν θα ήθελε για συντρόφους, για να μην μιλήσουμε για τα one night stands. Όμως το σεξ είναι ιερό και δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε την ουσία του είναι μας με τον καθένα και με πολλούς διαφορετικούς συντρόφους. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει λόγω ασυνειδησίας, ο κόσμος δεν έχει την ευαισθησία να νιώσει ότι η σεξουαλική πράξη φέρνει ένωση σε πολλαπλά επίπεδα, και φυσικά δεν μπορούμε να ενώνουμε την ουσία μας με τον καθένα σαν τα ζώα. Η ενεργειακή φυσιολογία και τα chakras του ενός ενώνονται με τα chakras και τις ενέργειες του άλλου την ώρα του σεξ, που σημαίνει ότι παίρνουμε σκεπτομορφές, ενέργειες, ακόμα και αστρικές οντότητες που κουβαλά ο άλλος, ουσιαστικά δηλαδή παίρνουμε και κάρμα του άλλου ανθρώπου. Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να αναλάβει καν το δικό του κάρμα! Γι’ αυτό και όσοι έχουν πολλές σεξουαλικές σχέσεις βιώνουν σύγχυση και χάνουν τον εαυτό τους, ακόμα και την ψυχή τους κάποιες φορές.

Βέβαια από πολλούς θα τεθεί το ζήτημα ότι αναγκάζονται να αλλάζουν συντρόφους γιατί βλέπουν ότι δεν ταιριάζουν ή δεν αντέχουν κάποιες ποιότητες του άλλου, ή βαριούνται ο ένας τον άλλον (αφού πρώτα έχουν βαμπιρίσει για τα καλά ο ένας τον άλλον) κλπ. Το θέμα όμως των σχέσεων έχει να κάνει σε τεράστιο βαθμό με αυτό που λέμε προβολή, δηλαδή προβάλλουμε στους άλλους δικά μας εσωτερικά θέματα και μπλοκαρίσματα. Αν όμως αγωνιστούμε να μεταμορφωθούμε, να γίνουμε άνθρωποι χωρίς εγωισμό, άνθρωποι που αγαπούν και υπηρετούν ειλικρινά και ανιδιοτελώς, τότε και η σχέση μας θα μεταμορφωθεί και ο άλλος άνθρωπος θα μας φέρεται ισορροπημένα.

Όσο για την ομοφυλοφιλία, είναι προφανές ότι ένα ομοφυλοφιλικό ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει παιδιά και δεν μπορεί και να δημιουργήσει νέα πράγματα και στα ψυχικά πεδία, επειδή τα δυο άτομα είναι της ίδιας πολικότητας. Το ομοφυλοφιλικό σεξ δεν είναι ΚΑΝ σεξ, αφού σεξ σημαίνει ένωση. Οπότε ένωση με τι στη συγκεκριμένη περίπτωση; Το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι αποτέλεσμα αστρικών κατοχών καθαρά, είναι ένας εξαναγκασμός του σώματος να κάνει πράγματα αφύσικα και τεχνητά.

Είναι καιρός λοιπόν να δούμε το σεξ γι’ αυτό που είναι, να δούμε τα πράγματα καθαρά και όχι υπό την επήρεια των χαμηλών μας ενστίκτων και των αστρικών οντοτήτων που μας κατέχουν και που θέλουν να τραφούν μέσα από δικές μας συνήθειες και πράξεις. Είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τους ανθρώπους και να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας, να αναλάβουμε την ενέργειά μας και την kundalini μας, αντί να περιμένουμε να μας 'θρέψουν' και να μας 'γειώσουν' οι άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)