Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Η τακτικότητα στο διαλογισμό - Τ. Σαραϊνταριάν

Τα μεγάλα όντα συμβουλεύουν σχετικά με την κανονικότητα του διαλογισμού. Την ημέρα που παραλείπουμε το διαλογισμό μας οι οντότητες που κατοικούν–κατέχουν το φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό σώμα μας (πλάνες, ματαιοδοξίες, θυμαπάτες κ.τ.λ.) βρίσκουν την ευκαιρία να επαναστατήσουν και να προετοιμάσουν νέες επιθέσεις ενάντια στη συνείδηση μας.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλά αφοσιωμένα άτομα μετατρέπονται σε εχθρούς της Διδασκαλίας, αφού έχουν αδιαφορήσει για το διαλογισμό τους και τελικά τον έχουν ξεχάσει ολότελα.

Αν ο διαλογισμός δεν γίνεται τακτικά, αλλά σποραδικά, η ενέργεια που εφελκύουμε, αντί να σκοτώσει τις οντότητες αυτές τις κάνει τις πιο «ανθεκτικές». Τότε βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση και βαθμιαία ελέγχουν τη συνείδησή μας, εμποδίζοντάς την να επισκεφτεί τα ανώτερα πεδία. Όταν η συνείδησή μας εμποτιστεί με πλάνες, ματαιοδοξία, εγωισμό, τυφλές παρορμήσεις και θυμαπάτες, τότε δρα εντελώς αντίθετα από τους σκοπούς τους οποίους θέτουμε στο διαλογισμό μας. Έτσι γινόμαστε εχθροί του εαυτού μας.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για μαθητεία, κεφ.45 (ο διαλογισμός και η επίδρασή του στη ζωή μας)
εκδόσεις: Πνευματικός Ήλιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)