Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Υπηρεσία και μη αναμονή αποτελεσμάτων

Σκοπός του Εργάτη του Πνεύματος είναι η Υπηρεσία. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, σωστά υπηρετεί κανείς όταν απαρνηθεί κι αυτή ακόμα την Υπηρεσία, όταν πάψει να αναμένει καρπούς απ' τους κόπους του και αφήσει τα αποτελέσματα στο Θεό.
Ο πολεμιστής του Πνεύματος δεν είναι τεμπέλης, αντιθέτως! Μπαίνει βαθιά στο διαλογισμό του, ισορροπεί, ευθυγραμμίζεται με τη Θεία Βουλή και τότε είναι έτοιμος και πράττει το τέλειο κάθε στιγμή, χωρίς καν να σκέφτεται ότι "τώρα πρέπει να κάνω αυτό για να προσφέρω υπηρεσία" κλπ.

Όταν πάψει κανεις να αναμένει καρπούς απ'ότι κάνει, και όταν καθαρίσει το νου του από διανοητική μόλυνση, τότε γίνεται εκπληκτικά δημιουργικός εν Πνεύματι. Έτσι κι αλλιώς το χορτάρι θα συνεχίζει να φυτρώνει ακόμα κι αν εμείς κλείσουμε τα μάτια μας, οπότε ας καθαρίσουμε το νου μας απ' όλα αυτά που τον βρωμίζουν στη καθημερινότητα (άγχη, φροντίδες κλπ) και τότε θα πράττουμε πιο άμεσα το καλό.

Το ζητούμενο δεν είναι να πάψουμε να πράττουμε αλλά να πάψουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά που συμβαίνουν, σαν τα παιδιά, που περπατάνε αγνά και χαίρονται κάθε στιγμή. Να αφεθούμε δηλαδή στο θέλημα Του με εμπιστοσύνη, να σταματήσουμε να το παίζουμε θεοί έχοντας άγχος για όλα... Ο σοφός δεν αγχώνεται, δεν μολύνει τον εαυτό του με αρνητικότητες αλλά συντονίζει το αυτί του να ακούσει την οδηγία του Θεού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)