Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Εξάσκηση στην Ομορφιά

"Ομορφιά λέγεται η κατάσταση εκείνη της συνειδητότητας που κανείς βρίσκεται όταν μεταδίδει το Φως της Δημιουργίας. Είναι μια κατάσταση ενεργητική, απλή, λαμπερή, έχει κατανόηση και λειτουργεί την Αγαθότητα. Εξυψώνεται κανείς σ’αυτή τη θέση όταν απαρνηθεί εκείνα που σπιλώνουν και κατεβάζουν τον εαυτό. Κάθε παιδί του Θεού έχει δικαίωμα σ’αυτή τη θέση, και ο μόχθος προς Αυτήν είναι το ίδιο το διαβατήριο."

*************************

Για να επιτύχει κανείς την Ομορφιά (και άρα την ευτυχία) στη ζωή του, πρέπει να εξασκείται συχνά σ'αυτήν. Μπορεί μεν να είναι μια φυσική κατάσταση -σε αντίθεση με τις αρνήσεις που είναι επίπλαστες-, λόγω όμως των γήινων συνηθειών και νοοτροπιών που είναι χαμηλές σε κραδασμό και χωρίς ιδιαίτερο σεβασμό στην πνευματικότητα, η φυσιολογία έχει συνηθίσει και έχει ξεχάσει τη φυσικότητα της Ομορφιάς. Πολλές φορές ακόμα μπορεί να δυσφορεί με την Ομορφιά! Γι'αυτό λίγο λίγο, κάθε μέρα, ας εξασκούμαστε στην εκδήλωση Ομορφιάς, που είναι μια κατάσταση δημιουργική, αγνή, καλλιτεχνική.

Οι εξωτερικές συνθήκες, οι άνθρωποι και τα γεγονότα είναι συνήθως άσχημα φυσικά, αλλά δεν θα'πρεπε να αναμένουμε από εξωτερικούς παράγοντες να μας προσφέρουν Ομορφιά, αφού ακόμα κι αν μας την έδιναν από έξω, αν δεν την έχουμε καλλιεργήσει μέσα μας δεν θα την αντιληφθούμε (αντιλαμβανόμαστε αυτό που ήδη έχουμε μέσα μας). Αντίθετα ας μπούμε σε κατάσταση ενεργητική και ας γίνουμε εμείς εκείνοι που θα φέρουν λίγη Ομορφιά στο πλανήτη, για να τον αλλάξουν. Κατακτούμε το δικαίωμα στην Ομορφιά με την ίδια την προσπάθεια γι'αυτήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)