Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

Ελευθερία - ασυδοσία - επιθυμίες - Μινώταυρος

Πολλοί νομίζουν ότι ελευθερία είναι να κάνεις ότι θέλεις, ή να εκπληρώνεις τις επιθυμίες του κατώτερου εαυτού, αλλά τελικά αυτό είναι σκλαβιά στον κατώτερο εαυτό. Και γίνεται ο άνθρωπος έτσι κάτι σαν τον Μινώταυρο*, ο νους να εξυπηρετεί όχι μια υψηλή πραγματικότητα αλλά τα ζωώδη ένστικτα και κατοχές των κάτω chakras, τις οποίες τις ξέρουμε ποιες είναι... μαμ, κακά, κοκό και νάνι, α, και λεφτά...

Η επιθυμία δημιουργείται απ'την άγνοια, και η άγνοια είναι σαν χοντρά αστρικά πέπλα, τα οποία ακόμα δεν τα έχει διαπεράσει το πυρ της συνειδητότητας. Τα αστρικά αυτά πέπλα μας εμποδίζουν να είμαστε στο εδώ και τώρα και όλο κάπου αλλού θέλουν να μας πάνε, "κάπου καλύτερα", ή "να είχαμε κάτι τώρα" κλπ.

Εμείς πρέπει να προσπαθούμε να φτάσουμε την Τελειότητα, χωρίς να κοιτάμε πίσω (για αποτελέσματα). Έτσι κι αλλιώς η πνευματικότητα είναι μια μορφή ουτοπισμού, καθώς η εξέλιξη είναι συνεχής και αδιάκοπη. Όμως φέρνει μετουσιώσεις η επιδίωξη αυτής της ουτοπίας, γιατί όποιος έχει το focus του στη Τέλεια Χριστική Πραγματικότητα, αργά η γρήγορα την πραγματώνει, αφού σε ότι έχουμε το focus μας, αυτό γινόμαστε!


*Ο Μινώταυρος συμβολίζει τον άνθρωπο ο νους του οποίου έχει καταληφθεί από τις χαμηλές, ζωώδεις επιθυμίες, κι έχει γίνει ένα τέρας. Δηλαδή το κεφάλι ζώου/ταύρου είναι που έχει το κοντρόλ στην υπόλοιπη φυσιολογία. Το αντίθετο καταφέρνουν οι ήρωες που είτε σκοτώνουν είτε καβαλούν τον ταύρο ή τον Μινώταυρο: καταφέρνουν δηλαδή να εξουσιάσουν τα ένστικτα, τις επιθυμίες και τις ζωώδεις τάσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)