Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Συναισθηματική αγάπη και ανάποδος σταυρός

Λέμε ότι αγαπούμε και νοιαζόμαστε για τους άλλους, όμως κατά πόσο είναι αληθινή η αγάπη μας; Εδώ στη γη το κατεστημένο της σκέψης θεωρεί την συναισθηματική αγάπη ως πραγματική, ενώ αυτό το είδος αγάπης έχει στοιχεία κτητικότητας, ιδιοτέλειας και αναμονής ανταπόδωσης. Είναι μια αγάπη του τρίτου κέντρου (ηλιακό πλέγμα) συνήθως, ή και ακόμα χαμηλότερα, ειδικά όταν πρόκειται για σεξουαλική "αγάπη". Το είδος της αγάπης που ελευθερώνει, είναι το καρδιακό, ενώ οι άλλες δεσμεύουν. Γι'αυτό άλλωστε και ο Σταυρός ενώνεται στην καρδιά (η φυσιολογία μας είναι σαν σταυρός αν ανοίξουμε τα χέρια) και όχι παρακάτω γιατί τότε έχουμε ανάποδο σταυρό.

Η λειτουργία του ανάποδου σταυρού είναι και η συνήθης συμπεριφορά στη γη, την οποία εκπαιδευόμαστε να έχουμε, πρώτα από τους γονείς, μετά απ'το σχολείο και μετά απ'τους φίλους, την τηλεόραση κλπ. Εκπαιδευόμαστε με λίγα λόγια στον υλισμό και στην εξυπηρέτηση των κάτω κέντρων μας, κι έτσι ξεχνούμε την επαφή με το Θεό και την Πρόνοια. Αφού η θεϊκή συνειδητότητα είναι ζήτημα προσοχής και focus σε Αυτήν, με το να έχουμε το focus μας συνεχώς σε υλικές αγωνίες και άγχη, αποκοβόμαστε από την Πρόνοια, η οποία με τελειότητα θα μας έδινε λύσεις και στα υλικά μας προβλήματα. Ο υλισμός δεν εξυπηρετεί ούτε τους υλιστές! Η πραγματική πνευματικότητα δίνει λύσεις και καθοδήγηση σ'όλους τους τομείς της ζωής μας. Είναι μια πλήρης διαδικασία.


Ρωτά κανείς "μα πως θα αγαπώ;". Δεν είναι κάτι που πρέπει να "κάνει" κανείς για να αγαπήσει, αλλά να λειτουργεί στην κάθε μέρα με απλότητα και ομορφιά και να αφήνει έτσι τη δράση του να εκδηλώνεται τέλεια μέσα από εκείνον. Ας υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας αυτές τις λέξεις, Απλότητα και Ομορφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)