Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Απλότητα και διευρυμένη σκέψη

Ας μάθουμε να σκεφτόμαστε πλατιά και απλά. Απλότητα δεν σημαίνει ευπιστία ή μωρία. Μια επί της ουσίας αγαθή απλότητα, έχει εξυπνάδα, νεύρο και διάθεση διεύρυνσης, ώστε να περιβάλλει περισσότερα. Ο τρόπος που μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε στη κοινωνία, είναι οτιδήποτε άλλο από ανοιχτός, αφού μαθαίνουμε να εστιάζουμε τη προσοχή μας τόσο πολύ στα υλικά, που ξεχνούμε την ομοιομορφία και το πλάτος της σκέψης και λειτουργούμε έτσι μονοδιάστατα, κλείνοντας τα κέντρα μας και καταπιέζοντας τη δημιουργικότητά μας. Μας διδάσκεται να είμαστε πολύπλοκοι, να μπαίνουμε σε νοητικές διεργασίες καχυποψίας, φοβίας, αμφιβολίας, που μόνο ζημιά κάνουν στο νευρικό σύστημα και σίγουρα δεν τιμούν την Ομορφιά και τη Χαρά.


Μια πλατιά, ορθή, έξυπνη κατανόηση της ζωής, θα λύσει τα προβλήματά μας. Η πνευματικότητα είναι πρακτική διαδικασία. Αν η πνευματική μας προσπάθεια δεν έχει πρακτικά αποτελέσματα στο λύσιμο των κόμπων της ζωής, τότε κάτι δεν κάνουμε καλά. Μέσα απ'τη διευρυμένη σκέψη, θα κατέλθει περισσότερη ενέργεια/συνειδητότητα και άρα περισσότερες λύσεις για την καθημερινότητα. Φυσικά μέσα στην απλή αυτή κατανόηση της ζωής, συμπεριλαμβάνεται κι αυτό που ονομάζουμε 'πίστη'.


Διεύρυνση της συνειδητότητας σημαίνει προσπάθεια πλατιάς σκέψης, προσπάθεια κατάληψης πνευματικού χώρου. Είναι καιρός ν'αφήσουμε τους βαμπιρισμούς! Παρατηρήστε πως η αρνητική σκέψη τελικά αυτό προσπαθεί να κάνει, να αφαιρέσει από κάπου ενέργεια (ακόμα κι απ'τον ίδιο τον εαυτό). Ενώ η πλατιά ελεύθερη σκέψη δίνει, δημιουργεί, ανοίγει νέους δρόμους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)