Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Οι συνήθειες είναι αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης

"Οι υλικές συνήθειες είναι αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης. Ευθυγραμμίζοντας κανείς τον εαυτό του με τα Αρμονικότερα και Ομορφότερα επίπεδα της ύπαρξής του, έρχεται σιγά σιγά η μεταμόρφωση των πρακτικών συνηθειών. Ξεκινήστε απ’τη ρίζα των προβλημάτων και μεταμορφώστε τη ζωή σας."

*****************************************

Το πως φερόμαστε και το τι συνήθειες έχουμε, είναι αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης μας. Εδώ τρόπος σκέψης δεν εννοείται μόνο σαν μια διανοητικά δομημένη φραστική διαδικασία, αλλά ενέργειες και εκλύσεις ενεργειών και ενεργομορφών που -ασυνείδητα περισσότερο- δημιουργούμε. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτό δημιουργεί ένα πεδίο στην όλη του ενεργειακή δομή. Ή αν κάποιος έχει κατάθλιψη ή ότι άλλη ενεργειακή συνήθεια έχουμε, συνειδητή ή ασυνείδητη. Γι'αυτό λέγεται ότι "είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε", οι ενέργειες δηλαδή που δημιουργούμε και όχι μόνο κάποιες φράσεις του νου είναι αυτές οι 'σκέψεις'. Με το διαλογισμό αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε σιγά σιγά αυτές μας τις ενεργειακές παρεκκλίσεις και ανισορροπίες που είναι υπεύθυνες τελικά για όλες μας τις πρακτικές βλαβερές συνήθειες.

Είναι λίγο δύσκολο να αλλάξει κανείς τις συνήθειές του ξεκινώντας μόνο απ'το τελικό τους αποτέλεσμα (την πρακτική βλαβερή συνήθεια δηλαδή), αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσπαθήσει να ευθυγραμμίσει τον εαυτό του με τα ανώτερα επίπεδά του, τα επίπεδα που έχουν Ισορροπία και Ομορφιά, μέσω του διαλογισμού. Αυτή η ευθυγράμμιση θα φέρει την σταδιακή μεταμόρφωση της εξωτερικής μας ζωής, θα απεξαρτηθούμε από αυτοκαταστροφικές συνήθειες και θα τιμήσουμε την ύπαρξή μας αντί να την υπονομεύουμε. Αρκεί να εξασκείται κανείς τακτικά σ'αυτή την ένωση με αυτά τα Όμορφα πεδία, ώστε να εξισορροπούν τα νευρικά κέντρα και να ενδυναμώνεται η φυσιολογία. Γι'αυτό πολλοί που κάνουν τακτικά διαλογισμό 'ρίχνουν' τις βλαβερές τους συνήθειες μία μία σαν τα ξεραμένα φύλλα. Η συνήθεια που κάποτε προσπαθούσε να 'καλύψει' μια ενεργειακή 'τρύπα' της φυσιολογίας, δεν χρειάζεται πια, καθώς έχει γεμίσει την τρύπα αυτή με ενέργεια και ζωή. Δε αρκεί παρά να παρατηρήσουμε προσεκτικά το γιατί κάποιος καπνίζει ή κάποιος τρώει πολύ ή πίνει κλπ. Θα δούμε ότι η συνήθειά αυτή είναι μια παραπλανητική προσπάθεια κάλυψης ενός ενεργειακού κενού, μια άρνηση δηλαδή να δούμε κατάματα το κενό μας και κατόπιν να το γεμίσουμε με Χαρά, Ομορφιά και Ενέργεια, που είναι η μόνη πραγματική 'τροφή' έτσι κι αλλιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)