Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Παρεξηγημένη η έννοια της προσευχής

Είναι λίγο παρεξηγημένη η έννοια της προσευχής. Πρώτον γιατί πολλοί νομίζουν ότι προσεύχονται σε κάποιον Θεό έξω από τον εαυτό, σε κάποια δύναμη έξω απ'τον εαυτό, αλλά η πραγματική προσευχή είναι η επίκληση των ανώτερων επιπέδων του εαυτού μας.

Κατόπιν υπάρχει η άλλη παρεξήγηση, ότι πρέπει να περιμένουμε να μας έρθουν αυτά που έχουμε ζητήσει. Όμως αυτό είναι μια επαιτεία και όχι πραγματική προσευχή που εξυψώνει και εξαγνίζει. Το ζήτημα είναι να ΓΙΝΟΥΜΕ αυτό που ζητάμε! Και αν θέλουμε να έχουμε επικοινωνίες με ανώτερα όντα, πρέπει να προσπαθήσουμε να εξομοιωθούμε μ'αυτά! Αν υπάρχουν δήθεν ταπεινότητες όπως "μα μόνο ένας ήταν ο Χριστός και ποιος είμαι εγώ να τον φτάσω", αυτές προέρχονται από την Άρνηση. Φυσικά δεν θα πάμε στο άλλο άκρο να νομίζουμε ότι έχουμε γίνει Χριστοί, αλλά μέσα στη προσευχή μας το ζήτημα είναι να προσπαθήσουμε να ανυψωθούμε σ'αυτά τα πεδία, με αγνότητα, αγάπη και χαρά.

Όταν εξασκείται κανείς συχνά μ'αυτό το τρόπο, αργά η γρήγορα η υλική φυσιολογία αρχίζει και εκλεπτύνεται και πνευματικοποιείται, το οποίο είναι και ο λόγος που ήρθαμε εδώ στη γη, να πνευματικοποιήσουμε την ύλη δηλαδή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)