Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

Υπευθυνότητα σημαίνει ευθυγράμμιση

Η λέξη υπευθυνότητα έχει ωραία εσωτερική ερμηνεία. Ετυμολογικά σημαίνει 'φέρνω κάτι στην ευθεία' και λογοδοτώ γι'αυτό. Αυτό μας δείχνει τι είναι πνευματικά η λειτουργία της Υπεθυνότητας: είναι η γειωμένη εκείνη κατάσταση της ευθυγράμμισης με το Θείο Θέλημα. Γινόμαστε ένα καθαρό κανάλι της Ροής της Ενέργειας.

Η Ροή της Ενέργειας στους εντελώς αμύητους στα πνευματικά, δεν εισέρχεται καν ιδιαίτερα στο κέντρο του κεφαλιού. Σε άλλους που ασχολούνται λίγο, κάνουν διαλογισμό πότε πότε και σκέφτονται για τα πνευματικά πράγματα, η Ροή αυτή μπορεί να φτάσει το κέντρο του τρίτου ματιού. Σε άλλους (λιγότερους) που διαλογίζονται καιρό, η ενέργεια μπορεί να φτάσει και το λαιμό και τότε αρχίζουν και μιλούν για το Πνεύμα, και το υπηρετούν με πράξεις. Σε άλλους (ακόμα λιγότερους) η ενέργεια της Ροής μπορεί να φτάσει το chakra της καρδιάς και τότε το άτομο βιώνει ανιδιοτελή αγάπη και πληρότητα. Από κει και κάτω τα δύσκολα αρχίζουν.... αφού τα κάτω κέντρα είναι αρκετά ζωώδη (σαν τους κενταύρους είμαστε κάπως οι άνθρωποι, ζώα από τη μέση και κάτω) και κουβαλούν σκεπτομορφές χαμηλές και βασικούς φόβους, όπως του θανάτου, οι οποίοι εμποδίζουν τη Ροή απ'το να γειωθεί. Ο άγιος άνθρωπος είναι αυτός που έχει καταφέρει αυτή την ευθυγράμμιση της Ροής, από ψηλά απ'τον Πατέρα, μέχρι κάτω βαθιά στη γη. Είναι ο πραγματικά υπεύθυνος! Υπευθυνότητα σημαίνει ευθυγράμμιση...


3 σχόλια:

Anti είπε...

Δηλαδή με λίγα λόγια όταν κάποιον είναι υπεύθυνος στην ζωή του σημαίνει ότι είναι ευθυγραμισμένος με τον Πατέρα;
ή χρειάζεται κάποιος να είναι και συνειδητοποιημένος για αυτή την ευθυγράμμιση;

Φιλικά
Άντη

Elena είπε...

Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι επειδή έτσι έχουν μάθει από τους γονείς, έχουν μάθει δηλαδή στα 'πρέπει' και είναι υπεύθυνοι μάλλον από ανάγκη και από αυτόματη συμπεριφορά. Ενώ ο πνευματικός άνθρωπος γίνεται όλο και πιο υπεύθυνος με κάθε άνοιγμα της συνειδητότητάς του γιατί αναγνωρίζει το χρέος του στη ζωή και στους ανθρώπους. Η ευγνωμοσύνη για τη ζωή, που είναι γνώρισμα ενός πνευματικού ανθρώπου, αυτομάτως μας κάνει πιο υπεύθυνους και μας κάνει να εκτιμούμε καθετί- μας κάνει να υπηρετούμε καθετί.

Οπότε, ένας συνειδητός άνθρωπος λειτουργεί υπεύθυνα γιατί βιώνει την ενότητά του με το σύμπαν.

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνος χρειάζεται να είναι κάποιος απέναντι στο "Είναι" στον εαυτό του από κει ξεκινάει η δουλειά και έπειτα επεκτείνεται και γύρω.

Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι χρειάζεται να είναι υπεύθυνοι απέναντι στους άλλους και αυτό το λένε φιλανθρωπία, αλτρουισμό, αγάπη στον πλησίον κλπ...αγνοώντας παραλληλα το "Είναι" τον εαυτό τους. Αυτό είναι καθαρή υποκρισία..

Υπευθυνότητα ο άνθρωπος οφείλει να έχει πρώτα τον εαυτό "Είναι" γιατί αυτό είναι το όχημα, η αποθήκη που από κει θα μοιραστεί το φως στο Σύμπαν. Αλλά το σύστημα δεν τον αφήνει, βολεύεται και ο ίδιος, δεν έχει και την απαιτούμενη Ενέργεια για να σηκωθεί από τον καναπέ και την τιβι, την εφημερίδα, και τα σουβλάκια... τι υπευθυνότητα να έχει και που να την βρει...

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)