Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Η πνευματικότητα είναι ενάντια στη παθητικότητα

Θα έχετε καταλάβει, ότι το πνευματικό μονοπάτι είναι τελείως ενάντια σε κάθε μορφή παθητικότητας. Η αδράνεια δεν έχει θέση στο συνεχώς δημιουργό Πνεύμα. Έτσι, για να γίνουμε πραγματικά πνευματικοί άνθρωποι, καλούμαστε να μπούμε σε εγρήγορση, να γίνουμε πιο ταχείς, ευέλικτοι, έξυπνοι, χαρούμενοι και ταυτόχρονα απλοί.

Ο κατώτερος εαυτός πάντα θα τραβά προς τα κάτω, κι εμείς σαν όπλο ενάντια στην εντροπία έχουμε το διαλογισμό, με τον οποίο προσπαθούμε να συνηχήσουμε με τις ανώτερες, ταχύτατες πραγματικότητες. Η επίδραση του διαλογισμού κρατά για κάποιο διάστημα, χρειάζεται όμως συνεχής ανανέωση και επανάληψη.

Δεν υπάρχουν εύκολα μονοπάτια στην πνευματικότητα, είναι καθαρά θέμα σκληρής δουλειάς για το πόσο ψηλά θα πάμε. Γι'αυτό χρειάζεται να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και την αποφασιστικότητά μας και να προβάλλουμε τον εαυτό μας προς το μέλλον με δυναμισμό. Κι επειδή κάθε κόκκος δύναμης και θέλησης είναι σημαντικός -καθώς ένα μόριο θέλησης μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεχειλήσει το εσωτερικό μας ποτήρι και να επιτευχθεί το ανέβασμα ενός σκαλοπατιού/επιπέδου- έτσι στην καθημερινότητα είναι σοφό να μην
σπαταλάμε τις δυνάμεις κι ενέργειές μας σε ασχολίες που αποχαυνώνουν το πνεύμα.

Βαθιά συγχώρεση του εαυτού, και κατόπιν εκσφενδόνιση προς τα άνω. Μ'αυτό το στοιχείο μπορούμε να δουλέψουμε στο διαλογισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)