Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

Συνειδητότητα και μνήμη - Γνώση και γνώσεις

Ο άνθρωπος θυμάται γνώσεις όχι Γνώση. Η Γνώση είναι Συνειδητότητα, μια πνευματική κατάσταση που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την τριτοδιαστατική-διανοητική γνώση. Η Συνειδητότητα είναι κατάληψη χώρου, μια συνεχής διεύρυνση της αύρας και του ενεργειακού πεδίου, δεν είναι μια διανοητική κατάσταση. Το αποτέλεσμα της συνεχώς επεκτεινόμενης Συνειδητότητας είναι οι συνειδητοποιήσεις και οι γνώσεις/πληροφορίες. Δεν μπορεί κάποιος να συγκρατήσει γνώσεις που διαβάζει σε βιβλία αν η συνειδητότητά του δεν έχει διευρυνθεί στο ανάλογο επίπεδο. Οι εξωτερικές γνώσεις και πληροφόρηση είναι αποτέλεσμα της πνευματικής διεύρυνσης και έρχονται στη ζωή συγχρονικά, π.χ. αν κάποιος πάρει μια διεύρυνση πνευματική την ώρα του διαλογισμού του, τότε μετά από λίγο καιρό θα του έρθουν μπροστά του τα ανάλογα βιβλία, κείμενα κλπ.

Κάποιες φορές μπορεί να έχουμε βιώσει την ώρα του διαλογισμού να επεκτείνεται η αύρα μας ή να μεγαλώνει ή να φουσκώνει. Αυτό είναι η συνειδητότητα που διευρύνεται. Μια περιορισμένη συνειδητότητα ότι και να διαβάσει δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους του και την απορρίπτει, δεν τη θυμάται μετά από λίγο, εκτός αν το άτομο έχει ισχυρή διανόηση και μυαλό (σαν computer) και θυμάται επιφανειακά. Αυτό όμως είναι γνώση/πληροφορία και όχι Γνώση/Επίγνωση/Συνειδητότητα.

Η Γνώση λοιπόν δεν έχει να κάνει με τη μνήμη. Οι γνώσεις έχουν να κάνουν με τη μνήμη.

Επιστημονικά, (η Πνευματικότητα είναι Η Επιστήμη), διευρυμένη Γνώση/Συνειδητότητα σημαίνει πλούσιο ενεργειακό πεδίο, υγιή nadis και μεσημβρινοί απ' όπου περνά η ζωτική ενέργεια, φωτισμένη αύρα, ενεργά, καθαρά, ζωντανά chakras, ένα ενεργειακό πεδίο που όλο επεκτείνεται και δημιουργεί.

Τα παιδιά είναι ένα παράδειγμα, μικροί διδάσκαλοι πνευματικοί, αν και δεν έχουν γνώσεις! Τα παιδιά είναι αγάπη, γι' αυτό και μας αρέσει να τα κρατάμε αγκαλιά. Αγάπη είναι όλα τα παραπάνω, δεν είναι μια γενική, αόριστη έννοια αλλά κάτι το τελείως Επιστημονικό (όχι επιστημονικό αλλα Επιστημονικό, καθώς η σύγχρονη επιστήμη είναι ακόμα πολύ πίσω. Στο μέλλον οι επιστήμες θα ενοποιηθούν με την Πνευματικότητα).

Τα εγκεφαλικά κύματα των βρεφών πάλλονται στα κύματα Δέλτα, που είναι η βαθιά εκείνη κατάσταση της Ύπαρξης, χωρίς σκέψεις. Μετά τα 4 χρόνια περίπου τα εγκεφαλικά κύματα πάλλονται σε Θήτα brainwave που είναι η βαθιά εκείνη σκέψη, πέρα από χρονικά όρια. Μέχρι την εφηβεία τα εγκεφαλικά κύματα είναι Άλφα, λειτουργεί δηλαδή το παιδί με το συναίσθημα (καθαρά συναισθήματα). Και μετά την εφηβεία αρχίζει πια και πάλλεται ο νους στο επίπεδο Βήτα, που είναι η λογική, εξωτερική, διανοητική κατάσταση. Οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν στο Βήτα brainwave, σε μια εξωτερικότητα της δημιουργημένης απ' τό περιβάλλον (γονείς-φίλους-δασκάλους-κοινωνίας) προσωπικότητα. Στο διαλογισμό με την εξάσκηση πάει κανεις βαθύτερα και φτάνει το σαμάντι, στη καθαρή, χωρίς σκέψεις εκείνη κατάσταση της Ύπαρξης που είναι το Δέλτα brainwave.

Εμείς καλούμαστε να ενοποιήσουμε όλα αυτά τα επίπεδα. Να γιατί ο Χριστός είπε ότι πρέπει να γίνουμε σαν τα παιδιά για να εισέρθουμε στο Βασίλειο Του...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καρδιακό τσάκρα είναι ένα κέντρο που βοηθάει πολύ στην πνευματική αφύπνιση και μας φέρνει σε επικοινωνία με τους πνευματικούς κόσμους αλλά επίσης πρέπει να αδειάζει κάποιος συνέχεια από όλα όσα κουβαλάει στον νου του για να λαμβάνει την άμεση εμπειρία

Π.Ζ.

Elena είπε...

Ναι από το επίπεδο της Καρδιάς έρχεται η απελευθέρωση, στην Καρδιά ενώνεται ο σταυρός, όπως είχα γράψει κι εδώ:
http://www.elenastral.com/2008/11/blog-post_5949.html

Η Καρδιά έχει κατανόηση, συμπόνοια, σεβασμό. Καρδιακός άνθρωπος είναι ο πνευματικός άνθρωπος.
Το ζήτημα είναι να ξυπνήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την καρδιακή κατανόηση, πράγμα καθόλου εύκολο, καθώς σε όλους μας έχει υποστεί σκλήρυνση αυτό το κέντρο...

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)