Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Βαρεμάρα, μια πνευματική ασθένεια

Η βαρεμάρα στην εποχή μας είναι ένα συχνό φαινόμενο, παρόλο που υπάρχουν τόσα ερεθίσματα και τόσες επιλογές ή διέξοδοι για δραστηριότητες. Η βαρεμάρα συνήθως συνοδεύεται με εκνευρισμό. Συχνά δε, η βαρεμάρα γίνεται αιτία να διαλυθούν σχέσεις ή να εκδηλώσει το άτομο αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες της βαρεμάρας;


Η βαρεμάρα έχει βασικά δύο επίπεδα, φυσικό και συναισθηματικό-νοητικό. Δηλαδή κάποιος μπορεί να έχει σωματική ζωτικότητα αλλά ο νους του να είναι βαρύς και μη-διαυγής, και το αντίστροφο, κάποιος μπορεί να έχει σχετική διαύγεια νου αλλά το σώμα να είναι ‘βαρύ’. Βέβαια αν το σώμα είναι βαρύ και τοξινωμένο, είναι σπάνιο ο νους να είναι αρκετά διαυγής γιατί οι τοξίνες του σώματος θα προκαλέσουν και τοξίνωση του νου, αλλά μπορεί ο νους να εκδηλώνει μια φαινομενική διαύγεια που είναι όμως μηχανική. Άλλωστε η βαρεμάρα είναι η προβληματική κατάσταση της έλλειψης δημιουργικότητας, έλλειψη η οποία οδηγεί σε μηχανιστικούς τρόπους συμπεριφοράς και σκέψης, και μας κάνει να ξοδεύουμε τη ζωή μας χωρίς ουσιαστικό έργο, χωρίς να την ζούμε πραγματικά κι αυθεντικά.


Γενικά η βαρεμάρα είναι αποτέλεσμα έλλειψης ενέργειας, και σωματικής ή ενεργειακής μόλυνσης. Έλλειψη ενέργειας εννοούμε την έλλειψη φωτός/πράνα/chi/βιοενέργειας/οργόνης. Ενεργειακή μόλυνση είναι το φόρτωμα του ενεργειακού μας πεδίου με σκοτεινές σκεπτομορφές και αστρικές οντότητες που ρουφάνε την ενέργειά μας, δηλαδή και πάλι ουσιαστικά είναι έλλειψη ενέργειας. Και σωματική μόλυνση είναι το φόρτωμα του σώματος με τοξίνες, από ακατάλληλες και βαριές τροφές ή από φάρμακα και χημικά. Τα χημικά γενικώς παραλύουν τον άνθρωπο πνευματικά, ενώ οι βαριές τροφές, όπως τα κρέατα και οι πολυμαγειρεμένες κι επεξεργασμένες τροφές, επειδή είναι δύσπεπτες και έχουν χάσει τα ένζυμά τους, κάνουν το σώμα να σπαταλά πολύ ενέργεια για να τις μεταβολίσει, με αποτέλεσμα την κόπωση και τη βαρεμάρα αλλά και τον εκνευρισμό ή την αεικινησία.


Έτσι λοιπόν η λύση για το ξεπέρασμα της βαρεμάρας είναι η κάθαρση σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, και η ενεργοποίηση του εαυτού μας με το διαλογισμό και τη προσευχή. Δηλαδή το σώμα και ο νους μας χρειάζονται αποτοξίνωση, το μεν με μια καθαρή φυτοφαγική δίαιτα (με ωμά λαχανικά όσο το δυνατόν) και ο δε με τον εξαγνισμό που φέρνει ο διαλογισμός και η προσευχή. Στην ησυχία του διαλογισμού μένουμε ‘ανοιχτοί’ και γεμίζουμε ξανά από ενέργεια, κι έτσι ανακτούμε τη δημιουργικότητα και τη χαρά μας και ξεπερνάμε την τραγική ασθένεια που μας στερεί τη ζωή και που λέγεται βαρεμάρα.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Πάντα είναι Ενέργεια κι μεσα στα πάντα είναι και ο άνθρωπος.

Η κλασσική φυσική γνωρίζει δυο αρχές διατήρησης βασικής σημασίας, την αρχή διατήρησης της ενέργειας και την αρχή διατήρησης της μάζας.

Χάρη στη θεωρία της σχετικότητας οι δύο αρχές ενώθηκαν σε μία μόνον αρχή (E=mc2).
Με τη μάζα και την ενέργεια απόλυτα ισοδύναμες, κάθε σβώλος γης, κάθε φτερό, κάθε κόκκος σκόνης αντιμετωπίζονται πλέον σαν θαυμαστές δεξαμενές τρομακτικής φυλακισμένης ενέργειας.

Το ΄χουμε πει τόσες φορές και θα το ξανα πούμε γιατί είναι σημαντικό.
Ο άνθρωπος μεσα στην απελπισία του να ζήσει μια καλύτερη ζωή έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και την κότα.
Εχει μάθει να παρερμηνεύει τις λέξεις γιατί δεν έχει Ενέργεια να σκεφτεί.
Δεν ξέρει πως να αξιοποιήσει τον χρόνο του γιατί δεν έχει την Ενέργεια να διαμορφώσει το Σύμπαν του.

Ενέργεια Ενέργεια Ενέργεια... Τι άλλο να πούμε? Το πιο σημαντικό στην Υπαρξη ενός ανθρώπου και ΄χοι μονο δεν το ξερει αλλά φροντίζει να την κατασπαταλάει και να λέει "Βαριέμαι"

Βαριούνται οι νεκροί στο πνευμα και έχουν γίνει και νεκροί στο σώμα και στα λόγια. Είναι κατάντια να λένε "βαριέμαι" νέα παιδιά.

Εχουμε πει άπειρες φορές τι σπαταλάει την Ενέργεια, θα επαναλάβω μονο το πιό επικύνδηνο.

Το "εγώ" τραβάει τόση ενέργεια που απο μονο του σκοτώνει όποιον του δίνει πολύ σημασία.
Πρόσθεσε στο ασήμαντο "εγώ" τις τοξικές τροφές, τις τοξικές σκέψεις, τα άσχημα λόγια, την κακία στην ψυχή και νάτο το πακέτο της βαρεμάρας...

Πολύ όμορφο ποστ φίλη Ελενα.
Αλλά ποιός ακούει καλή μου φίλη?

Elena είπε...

"Το "εγώ" τραβάει τόση ενέργεια που από μόνο του σκοτώνει όποιον του δίνει πολύ σημασία."

Το έθεσες τέλεια Θεοδοσία, η μαύρη τρύπα του εγωισμού...

Και η λύτρωση έρχεται από τον αγώνα για αυτοϋπέρβαση, υπέρβαση και απώλεια του εγώ, με τη προσευχή, το διαλογισμό, την υπηρεσία.

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)