Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Αυθεντικός αυθορμητισμός

Το πρόβλημα πολλές φορές με τον αυθορμητισμό είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι οι επιταγές του κατώτερου εαυτού είναι ο ανώτερος εαυτός που ζητά πράγματα. Μπερδεύουμε συχνά τις επιθυμίες μας με την ορθή κρίση. Θέλει ιδιαίτερη εγρήγορση και διαύγεια για να ξεχωρίζουμε πότε είναι πραγματικά η Ροή που μιλά και δρα μέσα από μας και πότε οι κατώτερες επιθυμίες. Ταυτόχρονα, η διάνοια πολύ συχνά γίνεται το όπλο του κατώτερου εαυτού με την τάση της να χρωματίζει με λίγες λέξεις το μαύρο σε άσπρο, χωρίς ήθος, να δικαιολογεί δηλαδή -και πολύ πειστικά- τις χαμηλές μας τάσεις.

Ένα ασφαλές κριτήριο για να διακρίνουμε αν ο αυθορμητισμός μας κατευθύνεται από τον ανώτερο Εαυτό, είναι να δούμε το ποσοστό ανιδιοτέλειας και δημιουργικότητας στην οποία μας ωθεί. Η (αυτό)καταστροφή, ο ηδονισμός και η εκμετάλλευση των άλλων είναι καθαρά ωθήσεις του κατώτερου εαυτού, του εγωισμού.

Ένα παιδί είναι κανάλι της Ροής γιατί είναι καθαρό. Αν μου έρχεται η επιθυμία να φάω πίτσα ή να καπνίσω, σίγουρα δεν είναι ο ανώτερος Εαυτός που μιλά, ούτε καν το σώμα, αλλά οι κατοχές (αστρικές οντότητες) που ζουν στο ενεργειακό μας πεδίο και τρέφονται από τις χαμηλές μας συνήθειες, από χαμηλές ενέργειες δηλαδή, και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Ο αυθορμητισμός είναι αυθεντικός μόνο αν υπάρξει κάθαρση πριν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)