Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

"Ληστές" - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

(σημ. Άρμα = Φυσικό σώμα.
Άλογα = Συγκινήσεις.
Οδηγός = Νους.
Φύλακας του Φωτός = Ηλιακός Άγγελος.)

Συμβαίνει μερικές φορές κάποιοι ληστές να πάρουν τον έλεγχο της άμαξας και των αλόγων - των φορέων. Αυτοί οι ληστές πηδάνε στην άμαξα και την οδηγούν όπου θέλουν. Αν παρατηρήσουμε αυτό το φαινόμενο προσεκτικά, θα δούμε ότι οι ληστές αυτοί είναι πολύ συχνά σκεπτομορφές άλλων ανθρώπων, μετα-υπνωτικές υποβολές, εντυπώσεις, ή ακόμα ασώματες οντότητες που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό πεδίο για διάφορους λόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ληστές αυτοί τολμούν ακόμα να παριστάνουν ότι είναι ο Κύριος, ο οποίος καμιά φορά απουσιάζει, αφήνοντας έτσι τα άλογα και την άμαξα αφύλακτα. Οι ληστές καταλαμβάνουν τους φορείς και τους χρησιμοποιούν μέχρις ότου εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους. Έπειτα εγκαταλείπουν τα άλογα και το άρμα σε κατάσταση φθοράς. Αυτό μπορεί να συμβεί όσο ο Κύριος δεν έχει ακόμα αποκτήσει απόλυτο έλεγχο πάνω στους φορείς.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε ένα ξένο να εισέρχεται στους φορείς και να καθοδηγεί ή να ελέγχει την άμαξα και τα άλογά μας. Στην αληθινή Σοφία της Ανατολής, οι αυτόματοι γραφείς και τα διάφορα μέντιουμ θεωρούνται εν μέρει ή ολοκληρωτικά κενωμένα σώματα τα οποία καταλαμβάνουν διάφορες οντότητες και τα χρησιμοποιούν για τους δικούς τους εγωιστικούς σκοπούς. Για να εμποδίσουμε τους ληστές να καταλάβουν τους φορείς μας, θα πρέπει να ξέρουμε τον εαυτό μας και να είμαστε ο εαυτός μας. Ποτέ δεν πρέπει να υποδουλωνόμαστε σε άλλους. Με άλλα λόγια ελευθερία σημαίνει το να είναι κανείς κύριος του ίδιου του του οχήματος, να έχει ένα δημιουργικό και υπάκουο οδηγό, άλογα πειθαρχημένα και άρμα υγιές.

Μερικές φορές ο κόσμος λέει: "θέλω αυτό" ή "θέλω εκείνο". Οι άνθρωποι αυτοί είναι βουτηγμένοι σε ένα σύννεφο παραίσθησης. Δεν είναι ο Εσώτερος Κύριος που επιθυμεί ή δεν επιθυμεί, αλλά μια εξωτερική επίδραση, που επηρεάζει κάποια απ'τα ανθρώπινα οχήματα και προκαλεί θετικές ή αρνητικές επιθυμίες ή άλλες μορφές συμπεριφοράς και έκφρασης. Σ'αυτές τις περιπτώσεις ο άνθρωπος δεν είναι ο εαυτός του - ο Πραγματικός του Εαυτός. Δεν εκφράζει τον εαυτό του όπως είναι στην πραγματικότητα. Τέτοιου είδους άνθρωποι θεωρούνται συχνά υποκριτές, ανειλικρινείς, αναξιόπιστοι, ευμετάβλητοι και ασυνείδητοι.

Πολλοί άνθρωποι μοιάζουν με μαγαζί, απ'όπου λείπει ο μαγαζάτορας. Μέσα σ'αυτό το μαγαζί μπορούν εύκολα να μπουν ληστές, παριστάνοντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες, να πουλήσουν όλα τα καλά και να κρατήσουν και τα χρήματα.

Μπορούμε να δομήσουμε το δρόμο προς τον Εσώτερο Κύριο με τη συνειδητή θυσία, την παρατήρηση και την απόσπαση. Πρέπει να έχουμε ένα σκοπό στη ζωή μας και να κατευθύνουμε όλες μας τις δραστηριότητες προς το σκοπό αυτό, αναβιβάζοντάς τον συνεχώς σε υψηλότερα πεδία.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)