Πνευματικοτητα - Συνειδητοτητα - Ελευθερια

Μερικά καινούργια και παλιότερα άρθρα μου σχετικά με τη πνευματικότητα και το διαλογισμό.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Φροντίδα του φυσικού σώματος (άρμα) - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

(σημ. Άρμα = Φυσικό σώμα.
Άλογα = Συγκινήσεις.
Οδηγός = Νους.
Φύλακας του Φωτός = Ηλιακός Άγγελος.)

Το φυσικό σώμα ονομάζεται συχνά
ο ναός, και πρέπει να είναι όμορφο, αγνό και ισχυρό. Για να έχουμε ένα τέτοιο σώμα, πρέπει να προσέχουμε τα εξής:
 1. Τη διατροφή
 2. Την ξεκούραση και την ανάπαυση
 3. Την αναπνοή
 4. Τα ποτά που πίνουμε
 5. Τη φυσική άσκηση
 6. Το σεξ
 7. Τον ύπνο.
Ας εξετάσουμε πρώτα τη διατροφή. Μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στη δίαιτά μας τα παρακάτω:
 1. Φρούτα
 2. Λαχανικά
 3. Δημητριακά
 4. Ξηρούς καρπούς
 5. Φρέσκο βούτυρο και φυσικό τυρί
 6. Τσάι από βότανα, χυμούς, νερό.
Στη συνέχεια πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στην ξεκούραση που χρειάζεται το σώμα μας. Στη διάρκεια της ανάπαυσης, η φύση επιτελεί στο σώμα μας την απαιτούμενη επισκευαστική εργασία. Αναφερόμαστε εδώ όχι μόνο στη βραδινή ξεκούραση ή την καθημερινή ανάπαυση μετά τη δουλειά, αλλά ακόμα σε μια ιδιαίτερη ανάπαυση που πρέπει να παρέχουμε στα τρία μας σώματα, το φυσικό μηχανισμό, τη συγκινησιακή μας φύση και το νοητικό όχημα.
Αυτή η ειδική ανάπαυση απαιτεί σποραδικές περιόδους απομόνωσης, σιγής και αγαμίας στα νοητικά, συναισθηματικά και φυσικά επίπεδα που δίνουν τη δυνατότητα στο μηχανισμό μας σαν μία ολότητα να έχει μια πλήρη ανάπαυση και να συντονίζεται με τον Κύριο. Φυσικά, μπορούμε να εξασκήσουμε αυτή την ανάπαυση, καθημερινά, αν έχουμε αρκετό έλεγχο πάνω στα οχήματά μας. Κατά τη διάρκεια της συντονιζόμαστε με τις ενέργειες της φύσης, και τις αφήνουμε να εναρμονίσουν όλη μας την ύπαρξη με την πηγή της ζωής, τη Ζωή που έρχεται από τον Οίκο μας.

Κατόπιν πρέπει να δώσουμε προσοχή στην
αναπνοή μας. Πολλοί από μας δεν γνωρίζουν πως να αναπνέουν σωστά. Αυτό δεν αναφέρεται σε αναπνευστικές ασκήσεις. Απλώς, η καθημερινή φυσιολογική αναπνοή μας θα έπρεπε να είναι ρυθμική κι αρκετά βαθιά ώστε ν'αναζωογονεί όλο τον οργανισμό μας και τον εγκέφαλο.
Τα σπίτια μας και τα γραφεία χρειάζονται καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από το νέφος και τα διάφορα ερεθιστικά αέρια τα οποία σιγά σιγά μας δηλητηριάζουν.

Στη συνέχεια πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο
τι πίνουμε. Αυτοί που θέλουν να καλλιεργήσουν το νου και την πνευματική φύση πρέπει να καταναλώνουν πολύ λίγο αλκοόλ, ή ακόμη καλύτερα να μην πίνουν καθόλου. Καλό είναι να πίνει κανείς καθαρό νερό, χυμούς φρούτων κάθε είδους, τσάι από βότανα και φρέσκο γάλα.

Φυσική άσκηση: Είναι υγιεινό να περπατάμε κάτω από τα δέντρα στα βουνά, όπου βρίσκεται ζωτικός καθαρός αέρας. Το κολύμπι είναι εξίσου καλό για το σώμα. Μεγάλη φροντίδα πρέπει να δίνεται στην καθαριότητα του σώματος.

Το έκτο σημείο είναι το
σεξ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα γι'αυτούς που θέλουν ν'αλλάξουν τον τρόπο της ζωής τους, και να εξαγνίσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Η σεξουαλική πράξη είναι στενά συνδεδεμένη με το νευρικό και το αδενικό σύστημά μας, όπως ακριβώς και με τον ανώτερο νου μας και τον εγκέφαλο. Εξασκώντας την λοιπόν με οικονομία και σύνεση βελτιώνουμε τη νοητική και φυσική υγεία μας και βοηθάμε την άμαξα, που κινείται από τα άλογα και οδηγείται από τον αμαξά, να τρέχει πιο απαλά.

Το έβδομο σημείο είναι ο
ύπνος. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το άρμα, το φυσικό σώμα, γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα ανανεώνεται από μόνο του. Χρειάζεται να κοιμόμαστε σε καθαρό αέρα, αφού ξεκουράσουμε το σώμα, τις συγκινήσεις και το νου. Χρειαζόμαστε οχτώ ώρες ύπνου, αλλά αν ζούμε σε υψηλό υψόμετρο, πέντε με έξι ώρες φτάνουν.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Add me on facebook (παρακαλώ συστηθείτε)